Цената на златото в петък сутринта се стабилизира на нива

...
Цената на златото в петък сутринта се стабилизира на нива
Коментари Харесай

Златото се стабилизира след като се срина под $1700 за унция

Цената на златото в петък сутринта се стабилизира на равнища под 1710 $ за тройунция след спад от 1,7% в четвъртък, което се случи на фона на мощна волатилност на пазара.

Според данните от днешната търговията, към 9:30 часа българско време, цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 0,90 $, до 1705,40 $ за тройунция.

Скъпоценният метал се търгува на спот пазара по 1709,89 $ за тройунция оповестява Ройтерс.

В същото време цената на септемврийските фючърси за среброто се повишиха с 0,22% до 18,265 $ за унция.

Ден по-рано златото поевтиня с 1,7%, а цената му падна под 1700 $ за тройунция за първи път от края на март предходната година. В края на седмицата златото може да покаже пети следващо седмично намаляване, което ще бъде най-дългият спад от 2018 година насам.

В четвъртък имаше мощна волатилност на пазарите, която поддържа $ и задържа цените на петрола и златото. Инвеститорите се притесняваха от внезапно повишение на главния лихвен % от Федералния запас на Съединени американски щати, което усили опасенията за допустима криза в американската стопанска система.

След публикуването на статистически данни за годишната инфлация в Съединените щати в сряда, пазарите започнаха да регистрират повишение на главния лихвен % от 100 базисни пункта едновременно вместо предстоящите преди този момент 75 базисни пункта, защото инфлацията в страната доближи нов връх от 1981 година от 9,1 %. По-късно представители на регулатора се изрекоха в интерес на нарастване от 75 базисни пункта, което жестоко изравнява упованията на пазара. След като увеличи лихвите през юни, Фед очакваше нарастване през юли още веднъж със 75 базисни пункта.

Цените на златото и среброто към момента не са достигнали равнище на опозиция и е малко евентуално да се възстановят доста, до момента в който пазарите нямат задоволително учредения да имат вяра, че няма потребност да " трансформират проектите на Фед за повишение на лихвения % в посока още по-високо ", съгласно анализатори, представени от MarketWatch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР