Цената на златото в петък сутринта се понижава поради очакване

...
Цената на златото в петък сутринта се понижава поради очакване
Коментари Харесай

Златото поевтинява в очакване на по-високи лихви


Цената на златото в петък сутринта се намалява заради очакване на покачване на основната рента от страна на Федералния запас през идната седмица, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) спадна с 0,6 $ – до 1317,2 $ за тройунция. Стойността на майския фючърс за среброто се усили, само че също нищожно – до 16,43 $ за унция.

Основното внимание на играчите на пазара е ориентирано към идното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, която ще се организира в сряда 21 март. По-голяма част от специалистите чакат, че още по време на това предстоящо съвещание лихвеното равнище ще се усили до 1,5-1,75 % годишно. Не по-малко внимание вложителите ще насочат към мненията за по-нататъшната политика на регулатора от новия началник на запаса Джеръм Пауъл. Златото е сензитивно към повишение на лихвата от страна на Съединени американски щати, защото това води до повишаване на американската валута. Това от своя страна прави златото, търгувано в $ по-скъпо за притежателите на други валути, което може да се отрази на търсенето на скъпоценния материал.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР