Цената на златото в петък сутрин леко се понижава поради

...
Цената на златото в петък сутрин леко се понижава поради
Коментари Харесай

Цената на златото се понижава поради очакваното вдигане на лихвите в САЩ

Цената на златото в петък заран леко се намалява заради вероятностите за по-нататъшно повишение на лихвения % на рефинансиране от Федералната аварийна система на Съединени американски щати (FRS), следва от данните за търговията.

Към 09:15 часа българско време цената на декемврийските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с 2,1 $, или с 0,12%, до 1769,15 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният жълт метал се търгува по 1756,92 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Септемврийските фючърси на среброто се намалиха с 1,07% до 19,260 $ за унция.

Пазарите не престават да правят оценка вероятностите за паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати. Предишния ден от протокола на американската централна банка стана известно, че част от участниците в съвещанието са се изказали в интерес на закъснение на темпа на повишаване на базовия лихвен % в хода на стягане на паричната политика. Докато другата част от Фед счита, че до момента в който този % не доближи високи стойности, не би трябвало да се понижава темпа на стягането на паричната политика.

По-строгата парична политика укрепва $ и по този метод понижава търсенето на злато, което също става по-малко привлекателно като актив-убежище.

" Златото може да продължи да изпитва усложнения, до момента в който няма ясни сигнали от Фед, че повишението на лихвените проценти може да се забави ", сподели Мадхави Мехта, старши анализатор на Kotak Securities Ltd, представен от Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР