Цената на златото се понижава в четвъртък сутринта заради повишаването

...
Цената на златото се понижава в четвъртък сутринта заради повишаването
Коментари Харесай

Цената на златото спада, расте доходността на американските облигации

Цената на златото се намалява в четвъртък сутринта поради повишението на доходността на американските държавни облигации които са търсени като различен обект за " сигурна " инвестиция.

Според данните от днешната търговия цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намали с 0,41%, или със 7,55 $, до 1776,85 $ за тройунция.

В същото време мартските фючърси на сребро нарастнаха с 0,04%, до $22,352 за унция.

Отрицателна динамичност се следи на пазара на злато в четвъртък сутринта, вложителите обърнаха внимание на растежа на доходността на американските държавни облигации. Доходността на 10-годишните US Treasuries се повиши до 1,441% от предходното затваряне при 1,421%.

Според анализатори от Oanda, представени от Wall Street Journal, макар обстоятелството, че доларът е понижен през последните дни, възходящата рентабилност на американските дългови бумаги могат да окажат напън върху котировките на златото.

С повишаването на доходността на държавните облигации на Съединени американски щати златото става по-малко печеливш актив за вложителите, в това число тези, които имат други задгранични валути.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР