Цената на златото намалява символично в понеделник сутринта, оставайки на

...
Цената на златото намалява символично в понеделник сутринта, оставайки на
Коментари Харесай

Златото намалява символично


Цената на златото понижава алегорично в понеделник сутринта, оставайки на равнището от малко над 1200 $ за тройунция. Наблюдателите на пазара отдават това на мненията на шефа на Федералния запас Джером Пауъл на банковия симпозиум от 23-25 август, че прекомерно бавното покачване на лихвата може да забави икономическият растеж в Съединени американски щати, а прекомерно бързото да докара до прегряване на стопанската система на страната.
Стойността на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex се намалява със символичните 0,6 $ – до 1212,7 $ за унция. Цели две седмици златото се задържа в диапазона от 1170-1190 $ за унция. Цената на септемврийския фючърс за среброто нараства с 0,18 % - 14,82 $ за унция.

Наблюдателите на пазара правят оценка мненията на шефа на Федералния запас като общо взето не по този начин остра, спрямо упованията им.
Златото е сензитивно към покачването на лихвата от страна на запаса. Меката парична политика на регулатора оказва въздействие в посока на намаляване на $, а това е в поддръжка на цената на скъпоценния метал, търгуван в $, като го прави по-евтин за притежателите на друга валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР