Цената на Toyota Land Cruiser с пробег в Япония надхвърли

...
Цената на Toyota Land Cruiser с пробег в Япония надхвърли
Коментари Харесай

Употребяваните коли Toyota се продават двойно по-скъпо от новите

Цената на Toyota Land Cruiser с пробег в Япония надвиши формалната цена на новите модели. Според Nikkei Asia междинната цена на 2022 Land Cruiser ZX е достигнала 17.05 милиона йени в края на юли, което се равнявана??? евро. Това е повече от два пъти над целесъобразната от производителя стойност на дребно (RRP). Причината са индустриалните проблеми на Toyota, довели до изострен дефицит на нови коли.

От няколко месеца търсенето на Land Cruiser 300 надвишава предлагането. Според японски анализатори в никакъв случай не е имало такава разлика в цените сред новите и използваните модели: имало е обособени прояви на търсене, водещи до увеличение на цената при препродажба, само че сегашният мащаб е невиждан.

Подобна обстановка има и при други модели на Toyota. Средната цена на хибриден миниван Alphard Executive Lounge от 2021 година на вторичния пазар в Япония е 8.25 милиона йени (??? евро), макар че самата Toyota го прави оценка на 7.75 милиона йени (??? евро). Използваните Corolla Cross и Harrier също се продават по-скъпо от новите.

Скъпите използвани коли намират своите притежатели, макар повишените цени - купувачите избират да заплащат повече, в сравнение с да чакат години за нова кола. Срокът за доставка на новия Toyota Land Cruiser 300 към този момент е повече от четири години, за други модели се чака над година година или две. Към днешна дата Toyota е натрупала към милион неизпълнени поръчки, към една трета от годишния ѝ индустриален размер.

Това се дължи на продължаващия дефицит на микроелектроника, породен от пандемията, както и на огнища на ковид в Китай и в личните заводи. В резултат на това автомобилният колос би трябвало да спре конвейерите, което води до несъблюдение на индустриалните проекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР