Цената на среброто падна до най-ниското си ниво в сравнение ...

Цената на среброто падна до най-ниското си ниво в сравнение

Цeнaтa нa cpeбpoтo нe e билa тoлĸoвa ниcĸa cпpямo злaтoтo oт 26 гoдини. Kaĸвo oзнaчaвa тoвa?

Цената на среброто падна до най-ниското си равнище в съпоставяне със златото от над 26 години насам - сигнал за понижаване на международния напредък за анализаторите, които употребяват връзката сред двата метал, с цел да преценяват инерцията на покачването на международния брутен вътрешен артикул, написа The Wall Street Journal.

Цените на среброто завършиха четвърти следващ месец на спад предходната седмица. Съотношението сред цените на златото и среброто се повиши до най-високото си равнище от март 1993 година, съгласно Dow Jones Market Data. Металът е хибрид, който действа и като скъп метал, и като суровина за промишлеността. Цената му обаче падна с 6 % тази година и е 10 % под пика си за 2019 година поради терзания, че забавящият се международен напредък ще ограничи търсенето.Анализаторите пресмятат, че индустриалната приложимост дава отговор за над половината от търсенето. И глобите на Доналд Тръмп раздрусаха покупките.

Подобни терзания смъкнаха и цената на медта с 11 % от върха през април. В петък металът завърши търговията на най-ниската си цена от средата на януари. Цените на петрола и доходността по облигациите също са под напън, а S&P 500 изтри 6,6 % през май.

Една от главните използва на среброто е за чипове, а продажбите на тези съставни елементи, употребявани във всичко от смарт телефони до центрове за данни, понижават поради несигурността към търсенето в Китай. Азия дава отговор за 57% от индустриалното търсене. / money.bg

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg