Цената на среброто падна до най-ниското си ниво в сравнение

...
Цената на среброто падна до най-ниското си ниво в сравнение
Коментари Харесай

Цeнaтa нa cpeбpoтo нe e билa тoлĸoвa ниcĸa cпpямo злaтoтo oт 26 гoдини. Kaĸвo oзнaчaвa тoвa?

Цената на среброто падна до най-ниското си равнище в съпоставяне със златото от над 26 години насам - сигнал за понижаване на международния напредък за анализаторите, които употребяват връзката сред двата метал, с цел да преценяват инерцията на покачването на международния БВП, написа The Wall Street Journal.

Цените на среброто завършиха четвърти следващ месец на спад предходната седмица. Съотношението сред цените на златото и среброто се повиши до най-високото си равнище от март 1993 година, съгласно Dow Jones Market Data. Металът е хибрид, който действа и като скъп метал, и като суровина за промишлеността. Цената му обаче падна с 6 % тази година и е 10 % под пика си за 2019 година поради терзания, че забавящият се международен напредък ще ограничи търсенето.Анализаторите пресмятат, че индустриалната приложимост дава отговор за над половината от търсенето. И глобите на Доналд Тръмп раздрусаха покупките.

Подобни терзания смъкнаха и цената на медта с 11 % от върха през април. В петък металът завърши търговията на най-ниската си цена от средата на януари. Цените на петрола и доходността по облигациите също са под напън, а S&P 500 изтри 6,6 % през май.

Една от главните използва на среброто е за чипове, а продажбите на тези съставни елементи, употребявани във всичко от смарт телефони до центрове за данни, понижават поради несигурността към търсенето в Китай. Азия дава отговор за 57% от индустриалното търсене. / money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР