Цената на петрола на световните пазари в сряда леко спадна,

...
Цената на петрола на световните пазари в сряда леко спадна,
Коментари Харесай

Цената на петрола леко спадна след тридневния скок

Цената на петрола на международните пазари в сряда леко спадна, откакто непрекъснато се покачваше в предходните три сесии, само че понижението е лимитирано, защото пазарът е мощно лимитиран, а огромните производители имат дребни благоприятни условия да усилят добива, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през август спаднаха с 61 цента или 0,5 на 100 до 117,37 $ за барел. Фючърсите с доставка през септември понижиха с 66 цента или 0,6 на 100 до 113,14 $.

Американският лек недопечен нефт загуби 44 цента или 0,4 на 100 до 111,32 $ за барел.

И двата сорта нарастнаха във вторник с над 2 на 100, най към този момент поради опасенията, че незадоволителният потенциал и рандеман ще надделее над страховете, че евентуалната криза ще свие търсенето. Влияние оказа и изказването на Г-7, че ще търсят способи да наложат таван на цената на съветския нефт.

Междувременно през юни Русия е нараснала добива на нефт до 1,46 милиона тона на ден, или 10,7 милиона барела, съгласно в. “Комерсант”, който цитира източници от бранша.

Анализатори чакат цената на петрола да се задържи над 110 $ за барел, защото огромните производители като Саудитска Арабия и ОАЕ не могат, а и не желаят, да покачват добива, а задаващият се сезон на ураганите може да провокира проблеми за добива в Съединени американски щати.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР