Цената на лука във Филипините сега най-вероятно е станала най-високата

...
Цената на лука във Филипините сега най-вероятно е станала най-високата
Коментари Харесай

Страната, където лукът е три път по скъп от пилешкото месо

Цената на лука във Филипините в този момент най-вероятно е станала най-високата в света.Това оповестява Bloomberg, базирайки се на данни от филипинското министерство на земеделието. Филипинският лук е може би най-скъпият в света.

Цената на аления лук в страната доближи 650 песо (близо 12 долара) за кг, което е към три пъти повече от цената на пилешкото месо и с към 25% повече от цената на говеждото ", написа организацията.

В страната има дефицит на " всичко - от сол до захар ", като лукът е една от храните, които също са дефицитни. При това, макар високата годишна продукция от зеленчука от 238 хиляди тона, прибрана през 2022 година, това не е задоволително.Всеки месец страната се нуждае от към 20 000 тона лук за вътрешно ползване.

Властите в страната упрекват прекупвачите за рецесията с лука. Уточнява се, че те изкупуват продукция от аграрни производители и я складират за увеличение на търсенето. Производител на лук да вземем за пример споделя, че е бил заставен да продава артикули с отстъпка от 60% до 80% на тези, които имат хранилища и хладилници, каквито той няма.
 Най-големият магазин на Ikea в света отвори порти във Филипините
Най-големият магазин на Ikea в света отвори порти във Филипините

Компанията има повече от 460 физически магазина на към 60 пазара в светa
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР