Цената на хляба зависи от хлебопроизводителите и пазара на зърно.

...
Цената на хляба зависи от хлебопроизводителите и пазара на зърно.
Коментари Харесай

Асен Василев: Държавата просто няма да оскъпява хляба с 20%

" Цената на хляба зависи от хлебопроизводителите и пазара на зърно. Държавата няма да оскъпява хляба с 20% ". Това съобщи министърът на финансите Асен Василев в ефира на БиТиВи. Той разяснява антикризисните ограничения, подхванати от държавното управление.

По отношение на горивата вицепремиерът съобщи, че акциза на пропанбутана е част от акциза на горивата. Той е газ и няма по какъв начин да го понижим. 25 стотинки отстъпка също ще важат, както пониженото Данък добавена стойност за газа, добави той. Мярката е единствено за коли с българска регистрация, непознати водачи няма да могат да се възползват, добави Василев.

Очакваме най-малко 1 милион фамилии да се възползват от отстъпката . Тя е ориентирана към уязвимите групи, сподели още Василев.

Финансовият министър сподели, че дефицитът в Национален осигурителен институт ще се усили напълно малко при преизчисляването на пенсиите.

Държавния дълг все още понижа, не се чака в допълнение нарастване от това, което е заложено в бюджета. Средногодишната инфлация, която предвиждаме е 10-11%. Войната форсира инфлацията. Чак през септември ще знаем дали ще доближи до по-високи равнища, добави вицепремиера.

Василев посочи, че държавното управление и президента Румен Радев имат обща позиция, че би трябвало да се подкрепят най-уязвимите хора.

Министърът съобщи, че ограниченията не са проинфлационни, тъй като не се усилва бюджетния дефици т.

По въпроса за Македония Василев сподели, че България няма да смъкна ветото. По думите му е знак да се покаже, че сме обединени. Нашата позиция остава непроменена. Ние държим на спазването на контракта, сподели още министърът.
 Хлябът без Данък добавена стойност, 467 лева минимална пенсия и по-евтини горива
Хлябът без Данък добавена стойност, 467 лева минимална пенсия и по-евтини горива

Щедрото разпределяне на запас нямало да докара до скок на инфлацията, твърди Петков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР