Цената на газа в Европа в хода на ранната търговия

...
Цената на газа в Европа в хода на ранната търговия
Коментари Харесай

Цената на газа прехвърли 2800 долара за 1000куб. м за пръв път от март

Цената на газа в Европа в хода на ранната търговия през днешния ден трансферира 2800 $ за 1000 куб. м за пръв път от март, сочат данни от лондонската борса ICE.

Поскъпването е подбудено от известието от петък, че доставките по “Северен поток-1 ” ще бъдат спрени на 31 август за три дни за ремонт на турбина и опасенията, че може и да не бъдат обновени.

Цената на септемврийските фючърси в хъба TTF в Нидерландия доближи 2862 $ за 1000 куб. м или 276 евро за мегаватчас.

Заместник-директорът на съветския Съвет за сигурност и някогашен министър председател и президент Дмитрий Медведев разяснява в своя телеграм канал, че тази цена е резултат от “възхитителните комбинации ” на европейските политици и предвижда, че до края на годината цената на газа може да доближи 3-4000 $, съобщи ТАСС.

В резултат на повишаването на цената на газа цената на електричеството скочи до нови исторически максимуми. В бранша “ден напред ” цената в Дания е 563,81 евро за мегаватчас, в Австрия – 564,66 евро, в Белгия – 561,94 евро, в Германия – 563,81 евро, във Франция – 571,34 евро, а в Нидерландия – 558,23 евро.

На този декор от “Булгаргаз ” оповестиха, че Деница Златева е новият изпълнителен шеф на сдружението. Близо две години тя е работила в публичния снабдител като административен шеф.

Златева има дълготраен управнически опит както в частната сфера, по този начин и в законодателната и изпълнителната власт. Заемала е управителни позиции в интернационална компания, а в политиката се е занимавала главно с външнополитически тематики. Тя е била депутат в 42-то Народно заседание, където оглавява Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските средства. През 2017 година става длъжностен вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: БТА
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР