Цената на двата основни сорта петрол тръгнаха надолу. Петролът сорт

...
Цената на двата основни сорта петрол тръгнаха надолу. Петролът сорт
Коментари Харесай

Цената на петрола тръгна надолу


Цената на двата съществени сорта нефт потеглиха надолу. Петролът вид Brent, който във вторник се увеличи до над 75 $ за барел за пръв път от края на декември 2014 година стартира да спада в късните следобедни часове. Петролът вид WTI също се намали.

Договорът за месец юни за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон в сряда се котира на равнището от 73,87 $ за барел, отбелязвайки спад от 1,206 %. За съпоставяне на 24 април цената на Brent доближи до 75,23 $ за барел.

Договорът за юни за петролът вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) означи спад от 1,388 % - до 67.70 $ за барел. Ден по-рано котировката на WTI доближи до 69,31 $ за барел.

Трябва да напомним, че цената на Brent се покачваше в границите на цели шест сесии, а на WTI – три.

В центъра на вниманието на играчите на пазара остават геополитическите фактори, които доведоха до мощния растеж на Brent. Играчите на пазара наблюдават деликатно обстановката сред Саудитска Арабия и Йемен от една страна и от друга натрупването на напрежение към Иран и заплахата от обновяване на глобите. Заради наложените в минало наказания Иран понижи експорта с 1 млн. барела дневно.

В рамките на срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и френския президент Емануел Макрон е реализирано съглашение за преразглеждане на съглашението за Иранската нуклеарна стратегия и реализиране на по-добър вид. Пазарът ще стартира да реагира по-късно както на тези думи, по този начин и на други геополитически фактори. Освен това към този момент се чакат данните за равнището на запасите от горива в Съединени американски щати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР