Цената на двата основни сорта петрол в късните следобедни часове

...
Цената на двата основни сорта петрол в късните следобедни часове
Коментари Харесай

Петролният пазар е под силен икономически и политически натиск


Цената на двата съществени сорта нефт в късните следобедни часове в сряда стартира да поевтинява, след публикуването на данните за растежа на запасите в Съединени американски щати за предходната седмица до 26 април - растеж с 9,9 млн. барела до 470,6 млн. барела при очакване за покачване от единствено 1,5 млн. барела. Добивът в страната за същия интервал се е нараснал също със 100 хиляди барела дневно спрямо предходната седмица – до 12,3 млн. барела дневно.

По-късно фючърсите за Brent и WTI започнаха да се търгуват разнопосочно. Договорът за петрола вид Brent, в границите на търговията по-рано денем падна до 71, 3 $ за барел, а WTI – до 62,9 $ за барел. В късните часове фючърсът за юни за Brent набъбна с 0,12 % до 72,15 $ за барел. В същото време юнският контракт за WTI на NYMEX се намали с 0,47 % - до 63,61 $ за барел.

Пазарът на нефт е под въздействие на няколко стопански и политически фактора и това, както чакат анализаторите ще е един от най-динамичните интервали. Освен данните за износа в Съединени американски щати наблюдаващите наблюдават и данните от съвещанието на Федералния запас, който апропо резервира главната рента на равнището от 2,25-2,5 %. Все още обаче се чака крайната оценка на анализаторите на речта на шефа на запаса Джером Пауъл.

Заедно с това би трябвало да се съобрази и обстоятелството, че съгласно изследване на Ройтерс, производството на недопечен нефт от ОПЕК се е намалило предишния месец до най-ниското равнище от четири години. Според изследването, страните, членуващи в ОПЕК са произвели 30,23 милиона барела дневно през април, което е понижение от скромните 90 000 барела дневно от март, само че най-ниската стойност от същия месец на 2015 година.
Всички тези фактори идват и на фона на усложняващата се обстановка във Венецуела и нестихващите терзания към Либия. Освен това от 2 май влизат в действие цялостните наказания на Съединени американски щати против Иран. По всяка възможност търговията през последните два дни от седмицата се чака да бъде извънредно динамичен.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР