Цената на дребно на бензина в САЩ поскъпна до най-високото

...
Цената на дребно на бензина в САЩ поскъпна до най-високото
Коментари Харесай

Бензинът в САЩ поскъпна рекордно заради хакнатия нефтопровод

Цената на дребно на бензина в Съединени американски щати нарастна до най-високото си ниво от 2014 година вследствие на прекъсването на най-големия нефтопровод в страната Colonial Pipeline, който бе блокиран от хакерска офанзива, излиза наяве от данните на Американската автомобилна асоциация, представени от вестник „ Монитор”.

От края на предходната седмица, когато нефтопроводът спря работа, до през вчерашния ден сутринта цените на бензина в Съединени американски щати са нарастнали със 7 цента. Средната цена доближи 3.02 $ за един галон (3.785 литра), което е най-високата стойност от месец октомври 2014 година.

Според Американската автомобилна асоциация, в кратковременен проект може да се чакат спомагателни съмнения в цената, като завръщането към равнищата от преди офанзивата ще стане паралелно с възобновяване на работата на нефтопровода.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хакери удариха най-големия нефтопровод в Съединени американски щати, принуждавайки...

Анализаторите чакаха сходно повишаване вследствие на прекъсването на Colonial Pipeline.

От компанията оператор на нефтопровода оповестиха в края на предходната седмица, че против системите им е била осъществена офанзива със злотворен програмен продукт, който криптира данни, изисквайки заплащането на откуп под формата на криптовалути с цел да даде назад ключ за дешифриране.

Хакерите са блъснали 100 гигабайта данни, което е принудило компанията да спре работата на нефтопровода, предават медиите в Съединени американски щати.

Тръбата Colonial Pipeline, която свързва Тексас с Ню Джърси, е виновна за 45% от енергийните доставки към Източното крайбрежие на Съединени американски щати.

От компанията оператор оповестиха през вчерашния ден, че ще възстановят работата си до края на деня. По информация на NBC News, от оператора са платили откуп от близо 5 млн. $ на хакерите.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР