Цената на доматите и краставиците тръгва надолу, защото вече излиза

...
Цената на доматите и краставиците тръгва надолу, защото вече излиза
Коментари Харесай

Най-накрая! Нова реколта сваля цените на зеленчуците

Цената на доматите и краставиците потегля надолу, тъй като към този момент излиза късната годишна продукция. Това съобщи Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия за стокови тържища и борси. Рекордната цена на розовия домат се дължи на взрив в търсенето му тази година, оповестява "Труд ".

В същото време количествата от него са лимитирани и това надува цената му, изясни Иванов. По думите му този вид се гледа мъчно, по-капризен е, а и тази година имаше доста заболявания по доматите, по тази причина развъждането му изисква повече разноски.

И неговата цена обаче ще падне, тъй като излиза нова годишна продукция от закрити площи в Петрич и Сандански, изясни Иванов. Тази година има и огромно търсене на розов домат, тъй като българинът промени потребителските си настройки и избира розов домат.

Докато преди 15 години у нас се купуваше единствено червен, а розовият беше екзотика, твърди ръководителят на ДКСБТ. По данни на комисията сега на тържищата аленият вид са предлага даже на 1 лев за кг. Розовият може да се откри за 3-3,50 лв. за кг.

Подобна е и обстановката при краставиците. Само за седмица цената им е паднала със 70 стотинки за кг. На тържищата оранжерийните краставици се продават по 2,22 лв. за кг.

На пазара в този момент се предлага главно българска краставица и домат. Има и импорт от Гърция. Съседите също са сменили тактиката си и към този момент гледат много розов домат, тъй като ползата към него пораства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР