Цената на акциите на „Русал“, които се търгуват на Хонконгската

...
Цената на акциите на „Русал“, които се търгуват на Хонконгската
Коментари Харесай

Акциите на Русал поскъпнаха с 14%

Цената на акциите на „ Русал “, които се търгуват на Хонконгската борса, се покачиха с 14,3% от началото на днешната търговия, предава ТАСС.

Скокът се дължи на известията за договаряния сред компанията, производител на алуминий, и управляващите на Съединените американски щати по отношение на допустимо събаряне на глобите.

Агенция Bloomberg отбелязва, че акциите на компанията доближиха най-високото си равнище от 10 април 2018 година.

На 21 юли финансовия министър на Съединени американски щати Стив Мнучин съобщи в изявление за Reuters, че „ Русал “ е показал пред американското държавно управление проект за унищожаване на глобите. Подробности по това предложение обаче не бяха оповестени.

„ Русал “, най-големият производител на алуминий в света, попадна под американски наказания на 6 април 2018 година, дружно с редица други компании, благосъстоятелност на съветския милиардер Олег Дерипаска, считан за доближен до Владимир Путин.

Санкциите значат заледяване на активи в Съединени американски щати и възбрана за американски жители да подписват каквито и да е било покупко-продажби с компанията.

Едно от изискванията на Вашингтон за анулация на глобите е понижаване собствеността на Дерипаска в компанията. Дерипаска управлява 48,3% от „ Русал “ посредством En+. Той подаде оставка от съвета на шефовете на 25 май.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР