Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки

...
Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки
Коментари Харесай

Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

Цената на акциите на Deutsche Bank внезапно се намали, повличайки след себе си и други известни европейски банки и породи опасения за евентуална рецесия в банковия бранш.

В петък най-голямата немска банка означи спад от над 14% на Франкфуртската фондова борса, макар че по-късно денем съумя да си възвърне позициите и да приключи с цена от $9.35 за акция.

Deutsche Bank е измежду 30-те международно значими финансови институции, които би трябвало да поддържат по-високи равнища на финансови запаси заради интернационалните разпореждания, защото възможен неин банкрут може да докара до огромни загуби.

Банката от дълго време изпитва усложнения, а опасенията на вложителите се ускориха след разтърсванията на пазара вследствие на банкрута на три районни американски кредитора и поглъщането на Credit Suisse от UBS с посредничеството на швейцарското държавно управление.

Тъй като разноските за обезпечаване на дълга на банката против риск от несъблюдение, измерени посредством суапове за кредитно несъблюдение, набъбнаха, вложителите от ден на ден се тревожат за положението на банковия бранш. Повишаването на разноските за обезпечаване на дълга предшества спасяването на Credit Suisse от UBS, което способства за внезапното намаление на акциите на швейцарската банка и за всеобщите тегления на клиенти.



Германският канцлер Олаф Шолц изрази доверие в Deutsche Bank като увери, че няма причина за безпокойствие и акцентира, че европейската банкова система е постоянна с помощта на строгите правила и регулации.

Банката е претърпяла доста преструктуриране, което е довело до редуциране на хиляди работни места и до по-голям фокус върху Европа, и се е нормализирала финансово, както се вижда от най-високата годишна облага за предходната година от 2007 година насам.

Представители на Европейски Съюз обявиха, че банките в границите на регулаторната система на Европейския съюз, като се изключи Credit Suisse, са постоянни и имат незначителна експозиция към банкрутиралата Silicon Valley Bank в Калифорния и лимитирана експозиция към Credit Suisse.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР