Целувката обикновено се възприема като акт на романтика, интимна близост

...
Целувката обикновено се възприема като акт на романтика, интимна близост
Коментари Харесай

Проучване: Целувката има благоприятно въздействие върху здравето

Целувката нормално се възприема като акт на романтика, интимна непосредственост или признателност. На назад във времето обаче остава удобното ѝ влияние върху здравето. Истината, разкрита в редица интернационалните изследвания, обаче е, че сходно на ябълката, чиято всекидневна консумация защищава от чести срещи с доктора, постоянните целувки са извънредно потребни за положителното здраве. По случай днешния Световен ден на целувката интернет пространството предлага взор към изгодите от този съкровен акт: 

Облекчаване на менструалните конвулсии

Размяната на целувки провокира разширение на кръвоносните съдове и освобождение на ендорфини. Тези процеси водят до облекчение на спазмите по време на менструация и отстраняват нуждата от приемане на болкоуспокояващи медикаменти. 

Тонизиране на лицевите мускули

Целувката протича с присъединяване на 34 лицеви мускула и 112 мускула с роля в поддържането на стойката. Ако се целуват постоянно, хората могат да разчитат на по-добър тонус на мускулите на лицето. 

Подобряване на имунитета

Целувката е в положение да подтиква интензивността на имунните кафези в тялото, които се борят с външни микроби, като създават антитела IgA (имуноглобулин А). 

Поддържане на здравето на сърцето

Целувката поддържа здравето на сърцето като провокира обособяване на адреналин, който кара сърдечния мускул да изпомпва повече кръв в тялото. По този метод се стабилизира сърдечносъдовата интензивност и се намаляват кръвното налягане и холестеролът.

Предпазване от кариеси

Целувката провокира нараснало слюноотделяне, което отмива плаката от зъбите и понижава риска от появяването на кариеси. 

И още...

Сред редицата други изгоди от целувката са изгарянето на калории - до две калории на минута буйна замяна на милувки, облекчаването на тревогата и напрежението, противопоставяне на отрицателната сила. 
Целувката също по този начин основава чувство за положително общо положение като намалява равнищата на стресовия хормон кортизол.

И нещо любопитно...

Хората не са единствените, които изпитват наслаждение при целувка. Шимпанзетата и по-малките им събратя бонобо също познават това чувство. 
Към отрицателните страни на целувката се отнася фактът, че двама души обменят сред 10 милиона и 1 милиард бактерии.
Основните неща, които хората показват като отблъскващи неточности на колегата при замяна на целувки, са неприятният мирис и " чукването " на зъбите. Следват мирисът на цигари, шумното мляскане и напуканите устни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР