"Целулитът е въпрос на ген" възкликват много от дамите, засегнати

...
"Целулитът е въпрос на ген" възкликват много от дамите, засегнати
Коментари Харесай

Как да се храним срещу целулит?

"Целулитът е въпрос на ген " възкликват доста от дамите, наранени от този противен кожен проблем и на часа се отхвърлят да вършат каквото и да било против него. Безспорно, оправянето с целулита по никакъв начин не е елементарно, само че пораженческото отношение ни прави губещи преди да сме дали всичко от себе си.

Всеобщо прочут факт е, че от целулит страдат над 90% от дамите по света. Нали знаете за какво мъжете нямат целулит? Защото е грозно.
Последното е единствено смешка, тъй че не се чувствайте онеправдани единствено, тъй като не сте от мъжки пол. Профилактиката против "портокалова кожа " е вярно хранене и доста придвижване, при напреднал етап се предлагат модерни процедури като лимфен дренаж, липосукция, електростимулация, мезотерапия и така нататък

Целулитът се характеризира с неравномерно струпване на мазнини, нарушавания на кръвообращението и лимфообращението, и отслабен кожен тонус. С уравновесено хранене и деен метод на живот може да постигнете доста положителни резултати в битката против целулита, тъй че не се отхвърляйте, а бъдете непрекъснати и уверени в напъните си.

Балансираното хранене е първата и водеща стъпка в поддържането на гладка и стегната кожа без целулит.

Общи препоръки за хранене против целулит

*Разделното хранене е чудесно решение против целулит. Затова спазвайте правилата му. Най-вече яжте месото и рибата със зеленчуци, а не с паста, ориз, картофи и други въглехидратни храни.
 Thinkstock
*Пийте доста вода – най-малко 1,5-3 литра на ден. Дехидратираната кожа е по-склонна към формиране на целулит.

*Изключете от менюто си саламите, чипса, консервите и всички прекомерно солени храни. Организмът има потребност от баланс на натрия и калия, а тези артикули съдържат огромно количестви натрий. Същевременно имаме сериозен дефицит на калий поради метода, по който се храним.

*Захарта е не по-малко нездравословна от солта. Сладкишите и всички захарни произведения нямат място в чиниите ви. Заменете ги с плодове.

*Стремете се да консумирате допустимо минимум храни с консерванти. Следете за наличието на разнообразни Е-номера на етикетите и ги избягвайте.

*Ограничете алкохола. Една чаша вино на ден е задоволителна. Алкохолът е висококалоричен, освен това с празни калории.
 Thinkstock
*Заменете кафето с чай. Прекаляването с кофеина свива кръвоносните съдове и води до формиране на „ портокалова кожа “. Чаят е надалеч по-полезен, тъй като с изключение на кофеин, съдържа и танини, които имат благоприятен резултат върху кръвообращението.

*Яжте храни, богати на витамините C и P. Те заздравяват капилярите и вършат кожата по-еластична, т.е. по-малко склонна към формиране на целулит.

Ягодите, вишните, гроздето, цитрусите, доматите, алените чушки, елдата и така нататък, са отлични източници на двата витамина.

*Забравете мазните храни, артикули и субпродукти като масло, маргарин, сметана, салами и всичко пържено.

Те са измежду главните аргументи за натрупването на мастни депа и превръщането им в "портокалова кожа ".

Най-полезните храни против целулит
 Thinkstock
Ето ги и най-мощните врагове на целулита измежду храните: аспержи, броколи, карфиол, брюкселско зеле, спанак, грах, лук, гъби, моркови, тиква, домати, целина, тиквички, ябълки, кайсии, сливи, ягоди, смокини, пъпеш, грейпфрут, кафяв ориз, овесени ядки и пълнозърнест самун.

Хапвайте по-често от най-полезните храни против целулит, избягвайте солените, захарните и мазните артикули и към този момент сте създали първата и най-важна крачка в битката с "портокаловата кожа ".

Бъдете дейни в всекидневието си, спортувайте постоянно и ще се радвате на тонизирано и плътно тяло с гладка кожа отсега нататък.

Дори генът да е против вас, направете храненето собствен другар!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР