Целта на посещението му е да подготви официална среща между

...
Целта на посещението му е да подготви официална среща между
Коментари Харесай

САЩ се опитват да привлекат арабските страни в натиска срещу руския петрол

Целта на визитата му е да приготви публична среща сред президента Джо Байдън и престолонаследника Мохамед Салман ал Сауд. Според axios.com, събитието, което не се е случвало от доста време, ще се състои на 15 юли.

Изданието отбелязва, че Белият дом умишлено не обявява срещата като двустранни договаряния, а акцентира, че това е „ единствено част от огромното посещаване на Байдън в Близкия изток “. Американски публични представители обявиха през юни, че Байдън ще се срещне с престолонаследника на Саудитска Арабия, с цел да „ възвърне връзките, да разиска увеличение на производството на нефт и да се опита да възстановява връзките сред Рияд и Тел Авив “.

Сянка върху тези положителни намрения хвърля убедеността на американското разузнаване, че саудитският престолонаследник има пръст в убийството на журналиста Джамал Хашоги.

Джо Байдън ще стартира работното си пътешестване от Израел, след което ще отиде в Джеда, с цел да взе участие в срещата на върха с водачите на Саудитска Арабия, Обединените арабски...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР