Целта на германското правителство да изкара 15 млн. електромобила по

...
Целта на германското правителство да изкара 15 млн. електромобила по
Коментари Харесай

Германия се отметна от ангажимент за е-колите

Целта на немското държавно управление да изкара 15 млн. електрическия автомобил по пътищата на Германия до края на 2030 година очевидно е неизпълнима. Транспортният министър Фолкер Висинг разгласи при започване на седмицата, че съдружното съглашение от края на предходната година няма да може да се извърши, по тази причина в него ще бъде направена една „ дребна” промяна: към този момент става въпрос за 15 млн. електрифицирани коли (е-коли и хибриди), а не чисти електрически автомобили.

"Искаме електрически задвижвани коли. Хибридите, естествено, също дават своя принос за това”, разяснява министърът от демократичната демократична партия по време на конференция, проведена от вестник Handelsblatt.

Коалиционното съглашение от предишния ноември споделяше, че държавното управление се цели в „ най-малко 15 млн. електрически пътнически коли до 2030 г.”. Това беше стъпка над предварителната цел от 14 млн. до края на десетилетието, от които най-малко 10 млн. би трябвало да са напълно електрически.

Хибридните коли са преходният артикул за фирмите и държавните управления, до момента в който бъде построена задоволително всеобхватна зарядна инфраструктура. Но не малко еко организации подлагат на критика този вид задвижване (най-вече плъг-ин хибридите), че са най-малко толкоз нездравословни за природата, колкото са стандартните модели.

Около половината от малко над 1 млн. електрифицирани коли по пътищата в Германия са хибриди, а другата част са напълно електрически модели, споделя автомобилната организация KBA.

По време на конференцията транспортният министър Фолкер Висинг беше извънредно деликатен по тематиката за синтетичните горива. Част от автомобилните компании виждат синтетичните горива като метод за понижаване на нездравословните излъчвания и опазване на мотора с вътрешно горене. Това се споделя от партията на министър Висинг, само че други партии в обединението са срещу тази концепция.

Е-горивата, създавани при разбъркване на водород и въглероден диоксид от атмосферата, имат екологичен смисъл за задвижване на коли, само че производството им е скъпо и изисква голямо количества сила от възобновими източници, с цел да са въглеродно-неутрални.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР