Целта на БСП е една – спечелване на парламентарните избори.

...
Целта на БСП е една – спечелване на парламентарните избори.
Коментари Харесай

БСП поема курс към спечелване на парламентарните избори


Целта на Българска социалистическа партия е една – продобиване на парламентарните избори. Това разгласи водачът на партията Корнелия Нинова в заключителното си изявление във втория ден на Конгреса. Тя благодари на всички делегати за усилената и ползотворна работа.

„ Моля предайте и нашата признателност на всички социалисти в страната, които през последните месеци организираха една съдържателна, въпреки и труднакампания. В резултат на това- започваме един нов 4-годишен цикъл. Имаме към този момент определен ръководител, Национален съвет, локални управления, в най-скоро време ще свикаме новия Национален съвет, с цел да да предложа Изпълнително бюро и по този начин изцяло комплектовани да тръгваме към най-важното, което ни следва -курс за подготовка на парламентарните избори и тяхното продобиване “, бе апелът на Нинова.

Конгресът на Българска социалистическа партия единомислещо одобри политическа декларация: „ ПРОМЯНА ЗА БЪЛГАРИЯ! СЕГА!”

В началото на втория ден от Конгреса се одобриха смнозинство докладите на Общопартийната контролна комисия, на Националния съвет, на парламентарната група на коалиция „ Българска социалистическа партия за България” и на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Делегатите одобриха също и резолюция против деянията и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа.

Конгресът разпореди на новия състав на Националния съвет да провежда спор и да сформира нова политическа стратегия на Българска социалистическа партия, която да се одобри след референдум.

„ Намираме се във време, в което светът, Европа и България, се изправят пред прага на тежка социално-икономическа, духовна и ценностна рецесия. Те са забележими отдавна, само че случилата се през бурната и необикновена 2020 година световна пандемия от COVID-19 демонстрира, че доста от признатите за обичайни постулати на неолибералната страна, са окончателно остарели, станали са негодни и би трябвало да бъдат преосмислени и изменени. Наложените мантри, че страната е неприятен собственик, че здравето и образованието са търговия, стока и привилегия, че глобализмът няма опция, че икономическия живот няма потребност от регулации, че в обществото и стопанския живот спечелилият взима всичко – претърпяват тежък провал и се оказват неправилни, остарели и опасни”, се споделя в политическата декларацията.

В нея се показва повече от 10-годишното ръководство на Бойко Борисов като главен провинен за наболелите през днешния ден проблеми в българското общество. Управлението на ГЕРБ се характеризира като „ ръководство, учредено върху авторитаризъм, популизъм, напън и налагане на боязън, към корпоративен, платен избор, към пропагандни клишета, очаквания и обещания, които не се случват в живота. Управление, което съумява да използва всички парламентарно показани политически партии, като се изключи Българска социалистическа партия, в ефикасната замяна на демокрацията с мафиотско-олигархичен модел, изразяващ се в девалвиране, унизяване на институциите и превръщането им в смирен реализатор на волята на ръководещата партия и персонално на премиера, в загуба на главните устои и правила на демокрацията и нейните механизми – в подмяната им с еднолична силова власт.”

„ Намираме се в разгара на обективен и все по-масов митинг в отбрана на върховенството на закона, против подмяната и суспендирането на правилата на Конституцията и държавността, против пагубния модел на ръководство на Бойко Борисов. Днес на площада са млади и по-възрастни, леви, десни, еколози, аполитични, само че загрижени за бъдещето на България хора. Те са подкрепени от над 60% от българите. Мнозина последователно излизат от ступора на страха и се причисляват към справедливите претенции. Този митинг е изрично подкрепян от Българска социалистическа партия, от българските социалисти и симпатизантите на партията”, се акцентира в декларацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР