Целта е сигурност по пътищата и намаляване на битовата престъпностВажността

...
Целта е сигурност по пътищата и намаляване на битовата престъпностВажността
Коментари Харесай

Система за видеонаблюдение заработи в Поморие

Целта е сигурност по пътищата и понижаване на битовата престъпност

Важността на новата система за видеонаблюдение в Поморие бе оценена и от министър-председателя Бойко Борисов

Виваком внедри съвременна система за видеонаблюдение на територията на Община Поморие, която цели да увеличи сигурността по пътищата и да понижи битовата престъпност, оповестиха от телекома.

Съвременното софтуерно решение обезпечава не просто камери, а съгласуваност сред тях и изчерпателен програмен продукт, посредством който автоматизирано може да се следи трафикът по пътищата, да се разпознават регистрационни номера на коли, да се засичат рискови обекти, да се алармира за пропуснат багаж, да се разпознават лица и други

Видеонаблюдението ще помогне на локалната власт в устрема й да увеличи сигурността по пътищата на територията на общината, както и да понижи битовата престъпност. Според статистиките, системите за видеонаблюдение способстват за това тя да намалее с 30 до 50 на 100.

Очакванията са модерната система да усъвършенства взаимоотношението сред службите за сигурност в община Поморие, да им разреши да са по-гъвкави и да реагират бързо при проблем, да им обезпечи информация в действително време и по този начин да подкрепи работата им.

От телекома ще наблюдават положението на системата посредством своя денонощен мониторинг център, като всеки зародил проблем може да бъде решаван неотложно. Така на процедура ще бъде обезпечена непрекъсната продуктивност на видеонаблюдението.

Представители на Виваком са обучили работещите със системата в Поморие. От компанията обезпечават още гаранционна поддръжка на камерите и софтуера към тях, както и застраховка срещу вандализъм.
още по тематиката
Предлаганата от телекома система за видеонаблюдение е основна за ръководството на обособени зони, обитаеми места, транспортни артерии, стратегически обекти и монументи на културата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР