Целият потенциал на УНСС се включва в проекта на университета

...
Целият потенциал на УНСС се включва в проекта на университета
Коментари Харесай

УНСС с целия си потенциал за е-картата на Чудесата

Целият капацитет на УНСС се включва в плана на университета и " Стандарт " за основаване на най-модерна интерактивна карта на Чудесата на България. Това заяви ректорът на университет № 1 в дигитализацията у нас проф. Димитър Димитров при представянето на общата самодейност.

В нея ще вземат участие и студентите, и докторантите, и преподавателите, сподели проф. Димитров.

В новаторския план по интерактивен метод ще участват както към този момент основаните в акцията " Чудесата на България " над 30 маршрута за културно-исторически туризъм, по този начин и опция всеки самичък да чертае своето вълнуващо странствуване из знаците на страната ни. Нещо повече - модерната платформа ще съдържа както информация за Чудесата на България, по този начин и легендите за тях.

Над 100 души - представители на изпълнителната власт, дипломатическия корпус, Сдружението на общините, научната общественост се събраха в зала " Максима " на УНСС за представянето на плана. Специално присъединяване имаха министърът на туризма Стела Балтова и Негово величество Симеон Втори. Приветствие към участниците в самодейността направи българският еврокомисар Мария Габриел. Събитието бе намерено със специфичното осъществяване на едно от най-големите чудеса на България - Бистришките баби.



Проф. Димитров уточни, че УНСС е преди всичко измежду университетите по цифровизация. А " Чудесата на България " е най-голямата акция за разпространение на културно-историческото завещание. Затова е обикновено двете институции да обединят напъните си в общата идея.



Целта на интерактивната карта е в нея да бъде събрана цялата информация за несъмнено място - инфраструктура, благоприятни условия за вложения, културни събития, особености на кухнята, традиции, фестивали. Това ще помогне за разпространение на обектите, ще докара повече туристи и в последна сметка ще форсира развиването на района. Затова сътрудник на самодейността е Сдружението на общините в България. Картата ще бъде качена в осведомителния европейски облак за културно-историческо завещание и ще стане част от програмата на Еврокомисията за цифровизация.

" Ние не чакаме някакво финансиране, всичко зависи от нашия дух ", заключи проф. Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР