Целим да изградим партньорски отношения с Министерството на иновациите и

...
Целим да изградим партньорски отношения с Министерството на иновациите и
Коментари Харесай

АмЧам: Заедно можем да изградим работеща иновативна и стартъп екосистема

„ Целим да изградим партньорски връзки с Министерството на нововъведенията и растежа, с цялото държавно управление, университети, неправителствени организации, както и с нашите другари от другите двустранни търговски камари “. Това сподели Георги Александров, член на борда на шефовете и ръководител на комитет „ Иновации, проучвания и стартъпи “ към  Американската комерсиална камара в България (АмЧам) на проведената от Испано-българската комерсиална камара среща на общо 15 двустранни търговски камари с министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. „ За нас съставлява интерес посоката и политиката, които ще се стремят да осъществя Министерството на нововъведенията и растежа. Разбираме изцяло потребността от общ разговор с всички вероятни заинтригувани страни, с цел да изградим потребна за всички и работеща новаторска и стартъп екосистема “.

Александров показа и съответните цели на комитета. Първият е развиване на методология за софтуерен трансфер сред академичната общественост и бизнеса в България, както и разпространение на съществуващия потенциал за софтуерни нововъведения и валидация в университетите. Заедно с това ще се работи и за аконови промени за развиване на предприемачеството и увеличение на ресурсите за рисково и дялово вложение, както и за основаване на среда за пазарно и софтуерно валидиране на стартъп хрумвания , артикули и услуги.

Георги Александров уточни, че тези цели ще се осъществят общите старания на всички в иновационната екосистема у нас, в това число посредством ресурсите на Американската камара, посредством разговор с държавното управление, както и посредством контактите на AmCham с други сродни организации у нас и в чужбина, както в Централна и Източна Европа, по този начин и в Съединените щати, Израел и други.

Приоритети на Американската комерсиална камара за интервала 2021-2022 година

През септември предходната година бордът на шефовете на Американската комерсиална камара в България препотвърди своите четири предпочитани области: Застъпничество за районни и трансатлантически отношения; Устойчив бизнес климат и инвестиции; Дигитална стопанска система и нововъведения и Развитие на човешкия капитал. Като най-висши цели, бордът дефинира „ Върховенството на закона “ и продължаващата ангажираност на членовете на организацията.

Американската комерсиална камара в България (AmCham Bulgaria) сплотява над 300 американски, мултинационални и български компании с потвърдена известност. Камарата членува в обединяването на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), сътрудник е на Търговската камара на Съединени американски щати (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон, както и поддържа Инициативата „ Три морета “ от 2019 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР