Цели се наистина спиране на застрояването, но същевременно е факт,

...
Цели се наистина спиране на застрояването, но същевременно е факт,
Коментари Харесай

Люба Батембергска: Забраната за строителство по морето трябва да е поне 1 км

" Цели се в действителност прекъсване на застрояването, само че в същото време е реалност, особено в случаите на Карадере и Иракли, ще бъде по скоро отприщване на застрояването по-късно, след тези 500 метра. Според мен има огромен късмет да получим един зелен хигиеничен кулоар, зад който да се окажем с бетонно гето ". Това е мнението на Люба Батембергска от самодейността " Да спасим Карадере " по отношение на оферти законопроект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.
" От години не престава да има един и същи проблем, който е липса на съблюдаване на законите . Повечето от земите по Черноморието, особено в случаите на Карадере и Иракли, а и по други елементи на северното Черноморие, една огромна част от тях се водят урбанизирани, само че тяхното предопределение от дълго време е изтекло. По закон сега горите би трябвало да станат още веднъж гори, каквито са, слънчогледовите ниви и лозята би трябвало да бъдат аграрни земи. Ако те са отразени по този метод, няма да има заплаха от застрояване, само че защото това не е направено, на процедура 500-те метра, планувани сега, няма да са задоволителни, с цел да се опазят незастроените местности по морето, също така се постанова да ги има ", изясни тя в изявление за предаването " Преди всички ".

Според нея с цел да има резултат и да бъдат непокътнати незастроените места по морето, възбраната за строителство би трябвало да обгръща или Зона Б или най-малко 1 км. Добре е да се разшири и отбраната и към северното Черноморие, счита Батембергска.

Според нея има задоволителна гражданска сила. Въпросът е дали има задоволително чуваемост и воля от страна на депутатите, означи тя. По думите й едно от решенията, които би могло да се приложи, е мораториум за строителство зад незастроените места в границите на 2 години, до момента в който има някаква систематизирана държавна политика :

" Трябва прецизиране на текстовете, би трябвало увеличение на възбраната за строителство. Ако желаеме да запазим по-голяма част от Черноморието, би трябвало да се разширят и плажовете за природосъобразен туризъм. Ако не сме подготвени сега за изцяло решение по какъв начин да запазим тези местности, е нужен мораториум, до момента в който се направи ".

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Анастасия Крушева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg