Цели 885 руски дружества са подали заявления за включване на

...
Цели 885 руски дружества са подали заявления за включване на
Коментари Харесай

Руски съд потвърди голямата глоба на Google

Цели 885 съветски сдружения са подали заявки за включване на вземанията им в производството по неплатежоспособност на Гугъл LLC, което е съветското посланичество на американския ИТ колос Гугъл. Сега стана известно, че арбитражният апелативен съд е отказал да разгласи за противозаконна санкцията за оборота от 2 милиарда рубли против Гугъл. Това заяви в. " Комерсант ", базирайки се на данни от Федералната антимонополна работа.

Според ФАС, създадените от Гугъл правила за блокиране на сметки в услугата YouTube на американската компания " са непрозрачни, тенденциозни и непредсказуеми ". В резултат на това сметките се блокират и изтриват ненадейно, без пояснение или предизвестие, което съгласно регулатора нарушава правата на потребителите. Ще ви напомним, че след изострянето на обстановката в Украйна админите на YouTube блокира редица канали, принадлежащи на съветски компании и малките екрани.
-->
Антитръстовото дело против Гугъл е в ход от април 2021 година В средата на предходната година регулаторът санкции Гугъл с 2 милиарда рубли за " корист с господстващо състояние на YouTube ". Компанията се опита да апелира това решение и заповедта на ФАС, както и заповедта за налагане на санкцията. През ноември предходната година първоинстанционният съд удостовери решението на съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР