Цели 28% от семействата признават, че нежната половина от двойката

...
Цели 28% от семействата признават, че нежната половина от двойката
Коментари Харесай

Защо все още не е прието жените хранят семейството

Цели 28% от фамилиите признават, че нежната половина от двойката изкарва прехраната в къщата.

Това е добре, само че действителността в действителност е малко по-различна.

Оказва се, че даже в тези двойки дамите съзнателно премълчават действителния размер на възнаграждението си, а мъжете от своя страна повърхностно преувеличават своите приходи, с цел да подчертаят доминантната си позиция.

Животинското като че ли не желае да излезе от нас, колкото и да го гоним.

Все още не се приема за обикновено дамата да устоя фамилията и даже попадналите в такива обстановки като че ли избират да ги прикрият.

Според изследвания на Pew Research Center от 2017 година 71% от интервюираните са на мнение, че мъжете би трябвало да печелят повече, с цел да бъде едно семейство устойчиво, до момента в който едвам 32% мислят по този начин във връзка с дамите.

Виждаме за какво мислят по този начин, само че се чудим по какъв начин сме стигнали до това състояние на псевдопатриархат.

Същото изследване сочи, че думи като " водачество ", " амбициозност " и " господство " се възприемат като отрицателни, когато се употребяват за изложение на дами.

Друго проучване с сходна тема сочи, че сходни стандарти имат значително въздействие върху метода, по който дамите построяват визиите за себе си и за бъдещия си професионален триумф.

Очакванията на средностатистическата жена за това дали ще се трансформира в източник на съществени приходи в семейството зависят от това каква роля съгласно нея ще желае да извършва в двойката бъдещият й брачен партньор.

Не сме си и помисляли, че фамилията е елементарна работа, само че въпреки всичко ще е по-добре да не го товарим с прекомерно доста джендър стандарти, а дружно и всекидневно да градим хармонията в него.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР