Цели 197 са кандидатите за депутати от хасковския 29-и избирателен

...
Цели 197 са кандидатите за депутати от хасковския 29-и избирателен
Коментари Харесай

197 се борят за 8 места в НС от Хасково. Вижте кои са сред т...

Цели 197 са претендентите за депутати от хасковския 29-и изборен регион. Те се борят за 8-те места от района в Народното събрание, като се кандидатират от общо 22 партии и обединения. В съпоставяне с постоянните избори на 4 април т.г. и претендентите, и партиите са по-малко. На вота през април те бяха 220 от 30 листи.

Кандидатите са хора с разнообразни специалности и възраст, известни и ненапълно незнайни. Политици с опит и история зад тила си, и такива, които прохождат на сцената. Има хора, които за следващ път се кандидатират, както и такива, за които това са първите парламентарни избори, само че са част от Общински препоръки. Някои партии са заложили на младежи, други обновиха листите си от предния избор, трети за следващ път сложиха за водачи парашутисти. Някои подредиха листи от по 16 души, други се ограничиха до 3-4-ма. Партията, в чиято листа има единствено един претендент този път е „ Пряка народна власт “ с Камен Павлов.

16-членни са листите на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия за България. Водач на първата, както и на предходните избори, е регионалният водач на партията Делян Добрев. Втори е Георги Станков, който на 4 април сътвори знамение с 14 000 преференции и преподреди листата. ГЕРБ залага и на нови и младежи на множеството места в листата си. Сред младежите в нея е тиктокторът Живко Спасов от Ивайловград. Младият човек има над 190 000 почитатели в обществените мрежи и над 10 млн. лайкове на изявленията. Не е ясно по какъв начин Тик Ток може да се свърже със сериозната политика, само че Спасов е общински консултант в родопския град.

След като направи огромна лява коалиция, Българска социалистическа партия този път си харесаха за лидер пловдивчанин, освен това водач на АБВ - Владимир Маринов. След него е юрист Смиляна Нитова, добре известна и уважавана в Хасково. Тя бе два пъти народен представител от района.

Мика Зайкова, известният икономист, на който се падна честа да открие предходното малко Народно заседание и единствено за ден се трансформира в фаворитка на народа, е втора в хасковската листа на „ ИТН “.

Освен Зайкова в късия парламент влезе и Катя Панева, която и в този момент е лидер на листата на Демократична България. Павел Шопов, чието само общо нещо с региона е, че бе народен представител от района от Патриотите, още веднъж избра Хасково. Той е претендент от „ Атака “, която на последните избори не влезе в Народното събрание.

Нов е лидерът на „ Изправи се! Мутри вън “, която съумя да вземе депутатски място през април. Партията на Мая Манолово вкара Минко Ангелов, само че през днешния ден той е регионален шеф. Сега листата води юрист Миглена Гунчева.

„ Глас национален “ на рокаджията Светльо Витков не се отхвърля от мерака си да е част от Народно събрание и за следващ път залага на претендента си арх. Веселин Белевски. Движение дружно за смяна също подреди хасковска листа. Предвожда я Лъчезар Аврамов, а втори е небезизвестният ромски водач Ачо Йорданов.

Новата патриотична коалиция Български патриоти залага на нова листа. Водачът обаче, както и на предходния избор, не е локален. Йордан Апостолов е предприемач от Добрич. След него обаче е локален кадър - Недялка Иванова.

Утре стартира предизборната акция, в която претендентите би трябвало да убедят електората, че си коства да отиде до урните на 11 юли. Месецът е отпускарски, напълно неотдавна гласувахме, чака ни напълно машинен избор. В тази обстановка да чака висока интензивност не е реалистично.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР