Цацаров: Прокуратура не се уведомява по микрофониЗадържани са трима души,

...
Цацаров: Прокуратура не се уведомява по микрофониЗадържани са трима души,
Коментари Харесай

Авери на Ветко Арабаджиев хванати с половин милион

Цацаров: Прокуратура не се уведомява по микрофони


Задържани са трима души, заподозрани за присъединяване в незаконна група за Данък добавена стойност измами на хотелиера Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела. Открити са конфискувани близо 500 000 лв. в брой, оповестиха от Специализираната прокуратура.
 Джипът БМВ, в който в Бургас са арестувани тримата обвинени з-а присъединяване в незаконната група. Снимки: Булфото Джипът БМВ, в който в Бургас са арестувани тримата обвинени з-а присъединяване в незаконната група. Снимки: Булфото
Във вторник в Бургас бил спрян за полицейска инспекция джип с трима пасажери, при която униформените намерили хартиени пликове, натъпкани с пачки. Един от хората в колата, който държал в себе си сумата от 298 000 лв., се оказал директно обвързван с ръководството на едно от сдруженията, чиято активност се проверява сега – захарният цех “Кристал ” в Пловдив. Друг от задържаните пък носел в джобовете си близо 200 000 лв. в брой.

“Установява се тяхната съпричастност в възможна незаконна активност и присъединяване в разкритата проведена незаконна група за асимилиране на Данък добавена стойност, включително от фиктивни покупко-продажби на захарния цех в Пловдив ”, прецизираха от спецпрокуратурата.

Досега по аферата с семейството Арабаджиеви бяха арестувани синът Вълчо и счетоводителките Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Спецсъдът ги пусна против 20 000 лева парична гаранция, само че във вторник Апелативният спецсъд им наложи непрекъснато “задържане под стража ” поради заплаха тримата да извършат нови закононарушения като попречат на следствието.В коридорите на съда юрист Илиян Василев разгласи пред правосъдни кореспонденти, че търсените от Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви се връщат до дни у нас. И добави, че сега по КПП-та имало запушване от турски гастарбайтери и по тази причина милионерите чакали да минат опашките, все едно са куфарни търговци, които би трябвало да влязат пешком на родна земя.

Междувременно основният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че дейностите по издирването на Ветко и Маринела не се въздействат от изказването на юрист Василев. Запитан дали към този момент е получено удостоверение за идването на търсените, основният прокурор сподели: “Ние не сме пощенска станция, с цел да получаваме удостоверение. Прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР