Цацаров консолидира една коалиция зад желания от него кандидат за

...
Цацаров консолидира една коалиция зад желания от него кандидат за
Коментари Харесай

Христо Иванов: Иван Гешев като главен прокурор би бил още по-голям слуга на олигархията

Цацаров консолидира една коалиция зад стремежи от него претендент за основен прокурор, а това явно е Иван Гешев. По този метод ще се назначи човек, който е още по-верен прислужник на олигархията.
 Прокурорската гилдия номинира Иван Гешев за поста на Цацаров
Така водачът на " Да, България " ( " Демократична България " ) Христо Иванов разяснява на брифинг течащата процедура по номиниране на претенденти за основен прокурор. Днес стана известно, че прокурорската гилдия номинира сегашния заместител на Сотир Цацаров за поста основен прокурор.

Неслучайно номинациите са в края на юли - в мъртъв политически сезон, добави Иванов. В идващия мандат на основния прокурор той предвижда утежняване, работа с липса на схващане промяна и за обществената задача на поста, приложимост на репресивната и медийната власт по едно и също време.

" Гражданското общество не трябва да остава безразлично към този избор ", акцентира Атанас Атанасов (ДСБ/ " Демократична България " ). По думите му изборът на основен прокурор е по-голям за Бойко Борисов от локалния избор.

От " Демократична България " припомниха, че процедурата по избора приключва с декрет на президента, по този начин че този ход също ще бъде наблюдаван с нараснало внимание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР