Царско село допусна първо поражение в зимните контроли. Футболистите на

...
Царско село допусна първо поражение в зимните контроли. Футболистите на
Коментари Харесай

Царско село загуби нещастно от Раков

Царско село позволи първо проваляне в зимните контроли. Футболистите на Никола Спасов отстъпиха с 0:1 на полския Раков Честохова. Единственото попадение в срещата падна в 89-ата минута, като поляците се възползваха от една от дребното грешки в играта на " царете ".

След успеха против Урал Царско село още веднъж направи добър мач, само че несъсредоточеността в завършващата фаза лиши тима от заслужена победа. В много моменти от дуела футболистите на Царско село диктуваха темпото и играта, само че шансът не беше на тяхан страна.

Титуляр стартира Лудсинио Маренго, който кара експериментален интервал в тима. Нидерландецът дойде преди два дни в лагера на отбора в Кипър и през днешния ден направи своя дебют. През второто полувреме в игра се появи и младия съветски централен бранител Максим Евтингеев, който също ще се опита да впечатли с изявите си Никола Спасов.

Първото полувреме беше равностойно, само че българите имаха повече забавни офанзиви. Най-чистото състояние за тях беше в 23-ата минута, когато след центриране от ъглов удар, Шарлестон игра с глава, само че вратаря на поляците избави с опитност.

Малко преди почивката Раков можеше да поведе в резултата. Реферът отсъди дузпа за нарушаване на Мартин Димитров в личното си наказателно поле. Вратарят на Царско село майсторски съумя да избави удара от бялата точка. Минута по-късно отново Димитров реагира добре при шут от директен свободен удар.

Второто полувреме не се различаваше доста от първото. В началото поляците направиха няколко забавни офанзиви, само че след това Царско село имаше повече голови положения. Най-чистата обстановка беше в 75-ата минута. Ивайло Марков центрира от ляво, Андерсон смъкна топката с глава и отблизо разстояние Георги Минчев я изпрати в навън. В 79-ата минута Уесли Ната се опита да тормози вратаря на Раков с шут от директен свободен удар, само че дистанцията беше прекомерно сериозна, с цел да се стигне до заплаха.

Малко преди края на мача футболистите на Раков имаха златен късмет да отбележат, само че прелестна интервенция на Реян Даскалов предотврати попадението. Минута по-късно обаче падна гол. След центриране от дясно Анджей Нивиулис беше оставен непокрит в наказателното поле и от близка отдалеченост с глава вкара за 0:1.

Веднага след контролата тимът се прибира в България, а идната инспекция е планувана за петък, 31 януари против Ботев в Пловдив.

Царско село: Мартин Димитров, Реян Даскалов, Мартин Кавдански (65 - Максим Евтингеев), Шарлестон, Ивайло Марков, Илия Джамов (46 - Георги Минчев), Антонио Георгиев, Дилан Бахамбула (65 - Андерсон Кордейро), Уесли Ната, Лудсинио Маренго (65 - Октавио Мантека), Мирослав Будинов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР