Църквата Свето Вознесение в село Алеко Константиново ще посрещне вярващи

...
Църквата Свето Вознесение в село Алеко Константиново ще посрещне вярващи
Коментари Харесай

Църквата в Алеко празнува Спасовден за пръв път от 2007-ма д...

Църквата " Свето Вознесение " в село Алеко Константиново ще посрещне вярващи на днешния си храмов празник за първи път от 2007 година насам. Спасовци и други донори от селото са обезпечили овце и артикули, с които е приготвен курбан за здраве. Очертава се празникът да продължи до късно следобяд. Той отбелязва първата огромна победа на Инициативния комитет, заел се с възраждането на единствения храм в Алеко Константиново.

През 2007 година след злощастен ремонт постройката на Божия дом е съвсем изцяло разрушена, от нея остават единствено три стени. Местните от този момент няма къде да се венчават, няма къде да кръщават децата си, нито къде да вършат опела за умрелите си близки. Преди 2 години разбрали, че в случай че сами не си възстановят църквата, няма кой различен. Така бил образуван Инициативен комитет, почнало събиране на дарения, хората помагали с непринуден труд. Основната част от постройката към този момент е възобновена, изработен е и покрив. Предстои монтиране на прозорци, окабеляване, изографисване.

Всяка неделя на обекта се работи крепко. Много компании са подали ръка на локалните хора в богоугодното им дело, а всички дарения се регистрират прецизно с изявления в интернет. И доста донори са подготвени да оказват помощ отсега нататък. А хората се надяват скоро отново да имат настоящ храм, където да се правят богослужения и за хубаво, и за неприятно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР