Църквата "Рождество Христово" във Витлеем бе отворена днес за посещения

...
Църквата "Рождество Христово" във Витлеем бе отворена днес за посещения
Коментари Харесай

Църквата Рождество Христово във Витлеем бе отворена за посещения след тримесечна забрана

Църквата "Рождество Христово " във Витлеем бе отворена през днешния ден за визити след тримесечна възбрана за влизане поради коронавирусната пандемия, съобщи Асошиейтед прес.

Храмът, построен върху мястото, на което съгласно християните е бил роден Исус Христос, бе затворен на 5 март. Тогава бе разгласен първият случай с ковид на Западния бряг.

Черквата е измежду най-свещените места в християнския свят. Тя бе затворена в дните преди Възкресение, когато нормално притегля десетки хиляди гости и поклонници. Митрополит Теофилакт от Гръцката православна черква окачестви отварянето на храма като ден на празник за Витлеем.

Църквата "Възкресение Христово " в Ерусалим ще отвори на следващия ден

По данни на Палестинската самостоятелна власт на Западния бряг са били регистрирани към 400 случая с ковид, от които два смъртни. Повечето от инфектираните са палестинци, работещи в Израел, където разпространяването на болестта е много по-широко.

Досега в Израел има 16 700 доказани случая, а 279 индивида са умряли от COVID-19. Възстановилите се от болестта са над 14 хиляди.

Поради забавянето в разпространяването на вируса израелските управляващи започнаха последователно да отварят учебните заведения, религиозните здания и пазарите, отбелязва БТА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР