Трябва заедно да популяризираме Балканите като туристическа дестинация. Днес подписахме

...
Трябва заедно да популяризираме Балканите като туристическа дестинация. Днес подписахме
Коментари Харесай

Със съседите ще промотираме Балканите като туристическа дестинация

Трябва дружно да разпространяваме Балканите като туристическа дестинация. Днес подписахме Меморандум за съгласие в региона на туризма сред Министерството на туризма на България и Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия. И имам вяра, че това ще укрепи още повече нашето съдействие и ще докара до нови взаимни планове и начинания и ще е основа за основаване на общи бизнес туристически мрежи. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при формалното разкриване на 41-ия Белградски панаир на туризма в Белград.

Тя акцентира, че тази година България е страна сътрудник на форума, в който се включват над 12 хиляди участници, работещи в бранша. Министърът напомни, че през 2018 година Сърбия беше формалната страна сътрудник на българското туристическо ревю "Ваканция и СПА експо ".

Считам, че тези събития са освен ефикасни платформи за разискване и генериране на оферти за съдействие в региона на туризма сред нашите страни, само че и опция за привличане на повече туристи в района, уточни министърът. И добави, че дейното ни съдействие в региона на туризма способства за задълбочаване на икономическото партньорство сред двете страни.

Сърбия е измежду осемте най-големи пазари за входящ туризъм за България. През 2018 година визитите на сръбски туристи у нас са повече от 421 хиляди и се усилват със седем % спрямо 2017 година Наблюдава се и непрекъснат растеж на визитите на български жители в Сърбия. През 2018 година техният брой възлиза на съвсем 500 хиляди, което съставлява нарастване от 6,7 на 100 по отношение на година по-рано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР