Трябва да се изработи Национална стратегия за развитие на туризма

...
Трябва да се изработи Национална стратегия за развитие на туризма
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов предложи конкретни мерки за подкрепа на ресторантьорите във Варна

Трябва да се създаде Национална тактика за развиване на туризма и избавяне на сектора. Това сподели през днешния ден във Варна лидерът на Вътрешна македонска революционна организация и лидер на кандидат-депутатската листа в морската столица Красимир Каракачанов.

Той се срещна в границите на визитата си морския град с представители на Сдружението на заведенията в България. Съдействие за 10 незабавни претенции за ограничения и промени в закони, които да изправят сектора на крайници, изиска на срещата от името на бизнеса заместител - ръководителят на сдружението Марин Сотиров.

Сред настояванията са унищожаване на категоризацията на заведенията, понижаване на тротоарното право, преразглеждане на ветото върху тютюнопушенето в заведенията, промени в Закона за шума и околната среда. 



Ресторантьорите желаеха още подпомагане в бъдещия парламент и редица други ограничения в интерес на бизнеса, който съгласно тях сега е на колене. Именно Вътрешна македонска революционна организация е вносител на предлагането за 9 процента  Данък добавена стойност в бранша и ще работим тази мярка да се резервира, до момента в който бизнесът се възвърне, а освен до края 2021 година, сподели по време на срещата Красимир Каракачанов.

Заложили сме в програмата си и повишение на наложителния най-малък предел при регистрация по Данък добавена стойност от 50 000 на 150 000 лева за интервал от три календарни години, като може да остане и по-късно, добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР