Трябва да имаме ясна визия за бюджета за следващата година

...
Трябва да имаме ясна визия за бюджета за следващата година
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Трябва да има ясна визия за бюджета за следващата година

„ Трябва да имаме ясна визия за бюджета за идната година и метода, по който бизнесът и семейства ще се оправят с рецесиите. От 1 януари идната година нищо не е ясно “, това разяснява пред БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ За мен е значимо да имаме държавно управление, с цел да може да преминем тази тежка зима в изискванията на война, която се задълбочава. На прага сме на световна криза в света, която може да удари стопанската система същински, тъй като ние към момента сме в напредък “, разяснява синдикалистът.

Според него инфлацията, която е близо 18% сега, няма изгледи да се успокои.

„ Основните артикули и услуги порастват трагично. 20-те артикули и услуги, които използваме всеки ден са пораснали приблизително с 45-50%. Олиото е пораснало със 100% за една година “, изясни Димитров.

Той разяснява, че синдикатите желаят дребна актуализация на Бюджет 2022 дружно с приемането на Бюджет 2023.

По думите му на второ място са нужни газови обезщетения.

„ Пари от държавната енергетика няма да стигнат да даваме газови обезщетения. Това желае към 200 – 300 млн. с актуализация на бюджета. Третото е минимална заплата от януари да стане 50% от междинната – т.е. внезапен скок на минималната заплата от 710 лева на 850 – 860 лева “, изясни той.

„ Важно е с каква минимална заплата ще влезем в еврозоната. Няма страна, която е влезнала в еврозоната с минимална заплата под 500 евро “, сподели още Пламен Димитров.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР