Трябва да има поетапно демонополизиране на Здравната каса. Това коментира

...
Трябва да има поетапно демонополизиране на Здравната каса. Това коментира
Коментари Харесай

ГЕРБ: Трябва да има поетапно демонополизиране на Здравната каса

Трябва да има поетапно демонополизиране на Здравната каса . Това разяснява в ефира на Дарик депутатът от ГЕРБ и член на здравната комисия в Народното събрание Александър Иванов . Според него предлагането на здравния министър Кирил Ананиев за въвеждане на спомагателна вноска за здравно обезпечаване ще бъде добре премислено , дружно с още няколко разновидността за образуване на вноските на жителите за опазване на здравето.
 
„ За мен едно такова демонополизиране на Здравната каса би трябвало да се случи, само че поетапно. Единият от разновидностите, които се разисква в обществото, без министър Ананиев да го е изкарал черно на бяло, е да има спомагателна здравна вноска към здравноосигурителни фондове или застрахователни сдружения, които да поемат някакъв предел над избраната сума за лекуване на българските жители “, уточни депутатът от ГЕРБ.
 
„ За мен би трябвало да се вкара един значителен детайл - потребността за усилване на контрола, само че и на контрола от жителите. И самоучастието в лекуването е признато като европейска процедура от доста години. Мога да споделя своя опит, живял съм в европейска страна, скъпо опазване на здравето, само че там контролът е засилен под функционалността, че жителят и обезпеченото лице има самоучастие. Това изключва да се злоупотребява с неговия престой в лечебни заведения, с изписване на ненужни медикаменти. Това е основно, тъй като функционалността единствено надзор в страната няма да е приключена, в случай че и жителите не участваме интензивно в това. За мен минимално при някакъв висок предел е да има минимално самоучастие на жителите точно, с цел да не се злоупотребява “, сподели още Александър Иванов.
 
„ Здравеопазването нараства, новите технологии, новите лекарства не са като преди 30 години. Тогава страната е имала набор от 300 медикамента, с които да лекува българските жители, а в този момент страната заплаща и реимбурсира 1700 медикамента “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР