Трудово-производителните кооперации имат важна социална функция, която безспорно са доказали

...
Трудово-производителните кооперации имат важна социална функция, която безспорно са доказали
Коментари Харесай

Иван Таков: Трудово-производителните кооперации имат важна социална функция

Трудово-производителните кооперации имат значима обществена функционалност, която несъмнено са потвърдили през цялата си 127-годишна история.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков по време на среща през днешния ден сред управленията на Градската организация на столичните социалисти и Градския съюз на ТПК - София.

Иван Таков и неговият заместител в Българска социалистическа партия - София Иван Пешев разговаряха с ръководителя на Градския съюз на ТПК-София доцент д. н. Владислав Лазаров, с ръководителя на Контролния съвет Георги Милчев, с инж. Димитринка Димитрова - член на УС, Андриан Георгиев - член на Конституционен съд и Диана Гочева - шеф на кооперативно дружество.

" Това беше първа наша среща, на която обсъдихме опциите за взаимни дейности, разяснява Иван Таков. - Радвам се, че постигнахме единодушие за нуждата да набележим съответни ограничения за взаимоотношение и съдействие сред Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и Градския съюз на ТПК - София. В сферата на обществената политика бихме могли дружно да бъдем извънредно потребни за жителите на столицата. Обсъдихме също и опцията за начинания за законодателни промени, с които нашите народни представители биха могли да се ангажират, с цел да бъде основана по-добра нормативна база за предприятията от обществената и солидарна стопанска система ".

Иван Таков и доцент д. н. Владислав Лазаров разясниха и настоящи въпроси в региона на обществената политика, свързани със София. " Кооперациите са субекти от обществената стопанска система и са с съществена роля за общественото предприемачество, за обезпечаване на претовареност и осъществяване на рехабилитация на характерни обществени групи, както и за присъединяване в планове за обезпечаване на достъп и условия на труд на хора с увреждания ", означи още ръководителят на Българска социалистическа партия - София.

Иван Таков и Иван Пешев посетиха и шивашкото ателие на една от кооперациите, намираща се в постройката на Националния съюз на ТПК, а по-късно бяха признати за среща и разговаряха и с неговия ръководител Божидар Станчев. На нея двете страни разискаха опцията за сключване на меморандум за съдействие при започване на идната година.

" Има доста благоприятни условия за партньорство и взаимна работа, сподели още Иван Таков. - Българска социалистическа партия е обществена партия. В този смисъл главен приоритет на нашата група в Столичния общински съвет постоянно е била грижата за жителите на София. А основаването на удобни условия за развиване на обществената и солидарна стопанска система в столицата и региона е съществена част от тази грижа ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР