Трудно е да устоим на сладките изкушения, но понякога това

...
Трудно е да устоим на сладките изкушения, но понякога това
Коментари Харесай

Най-добрите и лесни трикове за отказване на сладкото

Трудно е да устоим на сладките изкушения, само че от време на време това е доста значимо за здравето ни. Тук шоколадче, там бисквитка или бонбон, доста хора обичат сладките неща и ги похапват през целия ден. Наистина ли е толкоз мъчно да ги откажем? Тук ще научите по какъв начин все пак да устоявате на изкушенията. 

1. Разчистете хладилника и шкафовете

Решили сте да откажете сладкото? Тогава най-добре започнете първо с обзор на кухненските шкафове. Там се крият куп храни, съдържащи захар: бисквити, шоколадови блокчета, корнфлейкс и конфитюри. Непременно проверете етикетите им за скрити захари. След това махнете всички сладки неща от кухнята. 

2. Дъвчете дъвка

Ако изпитате припадък на апетит за сладко, просто лапнете парче дъвка. Дъвченето на дъвка притъпява апетита. Може да помогне и чаша чай. Така ще съумеете да залъжете глада за нещо сладичко.

3. Намерете заместители на обичаните си лакомства

Вместо шоколадчета, яжте сред главните хранения орехи или бадеми. Ако ги вземете със себе си в офисаq вместо някакво сладко лакомство, няма да понесете толкоз мъчително неналичието на захар.

4. Хранете се уравновесено

Балансираният метод на хранене предотвратява подлите пристъпи на вълчи апетит. Защотоq в случай че менюто ви включва постоянен банкет на белтъчини, баластни субстанции, мудни въглехидрати и здравословни мазнини, организмът ще получава всичко, от което се нуждае, и ще се засищате за дълго време.

5. Мийте си зъбите незабавно след вечеря

Така няма да гризете или хрупате нещо сладко по-късно пред тв приемника. Ако въпреки всичко се изкушите, ще би трябвало отначало да си миете зъбите. Ето за какво ранното им разчистване е добра предварителна защита.

6. Ангажирайте околните си с идеята „ Не на сладкото! “

Ако разкажете на фамилията и приятелите си, че сте се зарекли да откажете захарта, това ще усили върху вас натиска да спазите обещанието си. И кой знае, може би някои от тях ще решат да последват образеца ви.

7. Важно е да издържите

Всяко начало е мъчно, изключително що се отнася до въздържанието от захар. Тогава в действителност може да се появят признаци на абстиненция. Сред тях са главоболие, пристъпи на вълчи апетит, отмалялост, съмнения в настроението и затруднена централизация.   

Какво ще спечелите

Който се въздържа от захар, ще усъвършенства стойностите на глюкозата и холестерола и ще избегне заболявания като диабет. Ще пощади и зъбите си и по този начин ще предотврати кариеси. Освен това рискът от възпаления в тялото ще се минимизира, което ще се отрази удобно на кожата. Може да се подобрят също настроението и качеството на съня. 

Източник: www.obekti.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР