Трудно е да се пренебрегне броят на факторите, които са

...
Трудно е да се пренебрегне броят на факторите, които са
Коментари Харесай

Те трябва да са най-важни!

Трудно е да се пренебрегне броят на факторите, които са повлияли на служителите тази година. От разновидностите на Covid-19, забавящи проектите за връщане в офиса, до придвижването на чиновниците и напускането на работни места, промишлеността за гении бързо се трансформира. Насочвайки се към 2022 година, едно нещо е ясно: фирмите би трябвало да слагат своите чиновници преди всичко. Третото издание на Beamery 2021 Talent Index разкри навременна информация за това какво в действителност желаят над 5000 чиновници в Съединени американски щати и Обединеното кралство. Ето четири метода, по които водачите могат по-добре да приоритизират упованията на чиновниците си през новата година. 

Ръководете с емпатия

Дистанционната работа обезпечава по-голяма еластичност, само че съгласно Индекса на гениите две трети (65%) споделят, че работата от разстояние прибавя напън за работа, докато са заболели. По-лошото е, че всеки четвърти счита, че дните по болест се трансформират в минало.

Болничните дни са от решаващо значение за понижаване на загубата на продуктивност (средно до 20%), когато чиновниците работят, до момента в който не се усещат добре, съгласно изследване на Националното партньорство за дами и фамилии. Следователно, водачите би трябвало да поемат по-голяма отговорност, с цел да наблюдават чиновниците, които работят, когато наподобяват изчерпани, вместо да основават просвета, в която считат, че би трябвало да продължат да работят без значение от обстановката.

" Служителите работят най-добре, когато са продуктивни, а най-добре представящите се чиновници са тези, които се усещат подкрепени от своята компания, изключително когато става въпрос за тяхното психическо и физическо здраве ", казва Абакар Саидов, съосновател и основен изпълнителен шеф на Beamery. 

Поддържайте живата връзка лица в лице, даже когато работите от разстояние

Докато видеоконференцията ни разрешава да се " виждаме "  един различен, може да не е задоволително да поддържаме същите взаимоотношения, които чиновниците построяват със своите ръководители, когато се срещат персонално. Половината от респондентите в Индекса на гениите в Съединени американски щати имат вяра, че неналичието на персонално време с техния шеф в действителност е попречила опциите им за покачване през последната година.

Лидерите би трябвало да слагат като приоритет срещата с екипа си, с цел да обсъдят цели в кариерата и благоприятни условия за напредък, предлага Саидов. " Очертавайки бъдещето си, чиновниците ще пресъздават по-добре какво би трябвало да създадат, с цел да обезпечат покачване, да постигнат ключови стадии и да поискат подкрепа за развиването ", добавя Саидов. 

Поддържайте отворени линии за връзка с някогашни служители 

Служителите може да изоставен компания, само че това не значи, че са си отишли ​​завинаги. Всъщност по-младите чиновници най-вероятно ще се трансфорат в поколението " бумеранг ". До този миг 80% от респондентите от поколението Z са заинтригувани да запазят линиите за връзка отворени с сегашния си шеф, в случай че решат да изоставен. Тази тактика има смисъл; свободните работни места скочиха до повече от 11 милиона през октомври, съгласно Бюрото по трудова статистика на Съединени американски щати, което значи, че хората към момента търсят благоприятни условия и работодателите би трябвало да употребяват тази опция, с цел да наемат назад някогашни гении.

Саидов предлага на работодателите да гледат на чиновниците през призмата на виталния цикъл на клиента и да основават точки за досег с тях даже откакто са траяли напред. Като поддържат голям брой порти отворени и основават постоянни и ценени мрежи от ученици, водачите ще усилят възможностите си за завръщане на служащите назад към компанията. 

Приемете асинхронната работна седмица 

Ако пандемията е потвърдила нещо, това е, че хората са измислили по какъв начин да накарат работния ден да работи за тях. Това включва и по-голяма еластичност. На въпроса кои неща желаят работодателят им да вкара, най-популярните отговори бяха гъвкаво работно време (38%) и четиридневна работна седмица (37%).

" Асинхронната работна седмица се трансформира в новата норма, при която чиновниците получават свободата да правят работата си по личен график. Позволяването на чиновниците да приспособяват графиците си към цели като грижи за деца и срещи, като в същото време им се доверява да свършат работата си, оказва помощ за повишение на фирмената просвета и морала на чиновниците ", споделя Саидов. 

Научаването на това, което чиновниците желаят да видят да се случва на работното място, е първата стъпка към посрещане на техните потребности. Като приоритизират по-добри изгоди и еластичност, водачите могат да подсигуряват, че служащите им се усещат по този начин, като че ли ги чуват през 2022 година Това ще докара до по-голямо задържане на гении, продуктивност сред екипите и по-добра среда на работното място. 

Източник: Марсел Швантес, създател и шеф човешки запаси на Lidership from the core, за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР