Троянският манастир "Успение Богородично" днес отбелязва своя храмов празник. Тази

...
Троянският манастир "Успение Богородично" днес отбелязва своя храмов празник. Тази
Коментари Харесай

Троянският манастир Успение Богородично днес отбелязва своя храмов празник

Троянският манастир "Успение Богородично " през днешния ден отбелязва своя храмов празник.

Тази година той ще е по-различен поради пандемията от ковид и подхванатите правила и ограничения по отношение на организацията.

Игуменът на Светата обител Велички свещеник Сионий съобщи, че се правят многократни дезинфекции на двора, храма, иконите и всички места, до които хората могат да се допрян. Приканват се миряните да съблюдават отдалеченост и да носят защитни маски. Празничната полунощница с

Игуменската лития стартира в 7.00 часа, по-късно е празничната утреня.

Богослуженията ще продължат, от 9.00 часа, със Света Литургия, управлявана от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, на открита сцена в двора на манастира.

От 11.00 часа е литийното шествие с чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица от храма до мястото на първото знамение осъществено от иконата.

Дядо Сионий пожелава на всички, пристигнали в Троянската света обител, да почувстват със сърцата и душите си Божията берекет и закрилата на пречистата Богородица, която с трите си ръце ги милва и ги води в пътя на спасението пред своя божествествен наследник - нашия Господ Иисус Христос.

"Пожелавам доста здраве, плодородни сили и духовна наслада на всички поклоници ", съобщи игуменът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес продължава и панаирът на занаятите в село Орешак, при съблюдаване на нужните условия. В региона от Националното ревю на художествените занаяти и изкуства /НИХЗИ/ до кръчма "Горски ъгъл " занаятчии и троянски производители оферират своите творби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР