Троян. Производството на храни с означение Планински продукт“ ще бъде

...
Троян. Производството на храни с означение Планински продукт“ ще бъде
Коментари Харесай

Заместник-министър Георги Събев: Производството на храни с означение „Планински продукт“ ще бъде насърчавано чрез схеми за качество

Троян. Производството на храни с обозначение „ Планински артикул “ ще бъде насърчавано посредством използването на схеми за качество, планувани в новата Обща селскостопанска политика 2021-2027 година Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев пред фермери на среща, инициирана от община Троян, оповестиха от пресцентъра на Министерството .

По думите му подпомагането основава опция за локалните производители да покачат имиджа на своите артикули, обезпечава достъп до нови пазари и разрешава повишение на цените на реализация на записаните с означението артикули. „ Целта на поддръжката е разпространение и разширение маркетинга на тези храни “, означи земеделският заместник-министър.

По време на срещата, заместник-министър Събев изясни на земеделските производители, че всички регистрирани пчелари, животновъди и земеделци, в това число и производители на билки, гъби и други, могат да употребяват означението, в случай че дават отговор на условията за регистрация.

„ България има капацитет да записва повече храни като „ Планински артикул “ в европейските регистри “, безапелационен бе заместник-министър Събев. Той изясни, че означението за качество се употребява единствено в няколко страни членки, като от две години насам и нашата страна има тази опция.

Дискутирана беше и тематиката за новата Обща селскостопанска политика 2021-2027 година, в подтекста на Зелената договорка, която обвързва подпомагането в бранша с климатичните промени.

По време на визитата си в Троян заместник-министър Събев организира работна среща с кмета на общината Донка Михайлова. Двамата разискаха настоящи тематики от региона на земеделието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР