Тротоарът пред сградата на Регионалната дирекция за национален строителен контрол

...
Тротоарът пред сградата на Регионалната дирекция за национален строителен контрол
Коментари Харесай

Минаваме край РДНСК с риск за живота

Тротоарът пред постройката на Регионалната дирекция за народен строителен надзор - Пловдив, на ул.”Цанко Дюстабанов” 47, е трансфорат в паркинг от чиновници на дирекцията. Живеещите в съседство, които всекидневно минават оттова, се принуждават да слизат на платното, където има засилен авто трафик, с цел да заобиколят " блокирания " тротоар. Притесняват се, че излагат своя и на децата си живот на риск, сигнализираха с писмо до редакцията на „ Марица “ възмутени жители.

„ Всеки ден минаваме отсам и треперим дали няма да ни отнесе някоя кола или камион. В региона има инвалиди и майки с деца, които също са възпрепятствани да се движат безвредно с количките на това място. Нямаме срещу да има длъжностен паркинг, само че дано се намерения и за пешеходците. Обръщаме се към вас за помощ, защото многочислените ни опити да се разберем човешки със чиновниците на РДНСК да не стопират на тротоара, удрят на камък “, написа в част от писмото.

РДНСК - Пловдив, разполага с двор, който преди време е бил на някогашната детска градина, където се обитава в този момент строителният надзор. Хората питат няма ли опция там да се направи длъжностен паркинг, а тротоарът да се освободи за свободно придвижване.

Репортерска инспекция откри, че пред постройката на РДНСК има паркирали няколко леки коли, включително от Хасково, Смолян и Кърджали. Иначе са сложени две указателни табели - че мястото е единствено за коли на институцията и че нарушителите се отстраняват наложително, което очевидно не се случва.

По мотив проблема коментарът на институцията е следният: " Пространството пред постройката служи за краткотрайно паркиране на служебните коли и колите на гости на дирекцията. В момента се прави настоящ ремонт на постройката и дворът се употребява за депозиране на строителни материали и боклуци. След привършване на ремонтните работи в Община Пловдив ще бъде импортирано искане за координиране на скица за паркиране, съобразена с транспортно-комуникационната скица на град Пловдив, посредством която да се обезпечи опция за отделяне на паркоместа непредставляващи спънка за свободно прекосяване на пешеходци ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР