Тропическата буря Меари донесе силни дъждове в Югозападна Япония, след

...
Тропическата буря Меари донесе силни дъждове в Югозападна Япония, след
Коментари Харесай

Тропическата буря Меари се насочи към Япония със силни ветрове и дъждове


Тропическата стихия Меари донесе мощни дъждове в Югозападна Япония, откакто се насочи на север, в посока към столицата Токио, оповестиха японските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Японската метеорологична работа предизвести, че Меари ще " стъпи " на сушата по обяд и ще донесе със себе си проливни дъждове и ураганен вятър, само че евентуално ще провокира и кални свлачища и наводнения.

Префектура Шидзуока, намираща се на югозапад от Токио, е известена да се готви за извънредно огромни валежни количества.

Меари, скоростта на чиито ветрове доближава до 72 км/ч, се движи над крайбрежните води и се чака да продължи на север, след което да връхлети сушата и да завие на изток и в неделното утро да излезе над Тихия океан.

По-късно през днешния ден столицата Токио евентуално ще бъде връхлетяна от извънредно значителни превалявания и доста мощни ветрове. За региона на столицата, префектура Канагава, която се намира на югозапад от нея, и други околни зони са издадени предизвестия за рисково високи талази.

Властите предизвестиха популацията да стои надалеч от реки и водоеми, защото има заплаха от ненадейно повишаване на водите им.

Япония се намира в разгара на почивните дни за летния празник Бон, по тази причина доста хора  взеха решение да се насочат на път, само че някои се наложи да трансформират или анулират проектите си.

Фестивалът " Рок в Япония " (Rock in Japan), който стартира преди седмица в префектура Чиба, източно от Токио, анулира програмата си за днешния финален ден от фестивала навън и даде обещание да върне парите за билетите.

Авиокомпания " Ол Нипон Ерлайнс " анулира свои вътрешни полети поради бурята. Влаковете стрела се движат със забавяне, а като защитна мярка в тунелите в Шидзуока краткотрайно се вкарват по-ниски ограничавания на скоростта. Властите предизвестяват, че и други влакови линии може да бъдат наранени и че може да бъдат блокирани пътища.

В третата по величина международна стопанска система постоянно има смъртни случаи и ранени при сезонни стихии и проливни дъждове, които повреждат язовири, отнасят покриви и събарят електропроводи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР