Тропическа депресия предизвика проливни дъждове и наводнения в крайбрежни райони

...
Тропическа депресия предизвика проливни дъждове и наводнения в крайбрежни райони
Коментари Харесай

Евакуираха над 5000 души в Tайланд заради наводнения

Тропическа меланхолия провокира проливни дъждове и наводнения в крайбрежни региони на Тайланд. Стихията повали дървета и взе минимум една жертва, съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Най-обилните превалявания - към 22 сантиметра за 24 часа - бяха регистрирани в североизточната провинция Убон Ратчатани. Над 5000 души бяха подслонени във краткотрайни убежища, построени на по-високи места. Съобщава се за един умрял и двама ранени от падащи дървета в провинция Сисакет.

Тропическата стихия Нору връхлетя Тайланд през нощта, откакто вилня в Централен Виетнам.

В Тайланд повече от 10 000 семейства бяха наранени от наводнения, съгласно службата за попречване на вредите от бедствията. Спасители газеха във вода до кръста на някои места, с цел да раздадат пакети с храна и артикули от първа нужда на хората, блокирани от наводненията в домовете си.

В провинция Нонтабури, граничеща със столицата Банкок, придошлата река Чао Прая наводни няколко крайречни квартала. Длъжностни лица споделиха, че ще бъдат обезпечени още чували с пясък, с цел да бъдат лимитирани наводненията.

От метеорологичната работа споделиха, че Нору отслабва, само че предизвестиха, че сезонните мусонни дъждове ще продължат. Заради несекващия дъжд е почнало следено изпускане на вода от язовири, с цел да се предотврати преливането им надолу по течението на река Чао Прая.

Преди да връхлети Тайланд и да министър председател през Виетнам, Нору мина като мощен ураган през Филипините и лиши живот на осем души. Петима от тях бяха спасители, които се удавиха, до момента в който се опитваха да спасят хора от наводненията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР