Трите треньорски смени във водещите ни клубове само в рамките

...
Трите треньорски смени във водещите ни клубове само в рамките
Коментари Харесай

Треньорските смени осветиха шефските комплекси

Трите треньорски смени във водещите ни клубове единствено в границите на 30 часа след 10-ия кръг в шампионата, звучат сензационно. Но изненадата е по-скоро, че бяха накуп. Иначе промените бяха предизвестени. Защото няма треньорски престиж, който да издържи в България пред свръхамбициите на притежателите на клубове и диктата на съблекалнята.

 

" Лудогорец "

Хронологично първата смяна бе при първенците. Тук учудващо е единствено това, че притежателите - братя Домусчиеви, философски изтърпяха чеха да изравни клубния антирекорд от три загуби подред, записан през август 2011 г. Преглътнаха и отпадането от лелеяната от тях Шампионска лига. Появи се даже плаха вяра, че най-накрая в Разград са случили на чужденец, който да бъде утвърден.

И, когато Върба съумя да вкара тима в групите на Лига Европа с скъпа (и майсторска) победа над " Динамо " (Брест), го " събориха " тъждество с " Царско село " и минимална загуба от " Антверпен ". При все, че тимът е едвам на 2 т. от лидера в класирането  " Локомотив " (Пд). А историята помни трофеи на разградчани и след по-големи изоставания. И при уверенията на изп. шеф Ангел Петричев, че се подхожда с самообладание, защото в състава има огромни промени (7 напуснали, 7 нови). 

Вероятно е победило желанието на притежателите тимът да играе във всеки мач " жого бонито ", или най-малко като " Барселона ". Но, май в Европа в този момент само  " Байерн " може да играе цялостен сезон без никакви спадове. Или пък е имало конспирация с договаряния със словашката футболна федерация, откъдето бяха харесали Върба за следващ селекционер.

Засега в Разград прибегнаха отново до Станислав Генчев - той е млад, упорит експерт, който потвърди, че не го е боязън от мачове в Европа. А евентуално има и друго умеене. Онова, за което един от някогашните треньори " на повикване " в " Лудогорец " - Георги Дерменджиев, каза в народен ефир: " Не може да се случи това нещо на мен някой да ми постанова играчи. Аз би трябвало да храча на имиджа си. Ако аз се поддавах на нещо такова и до момента щях да съм треньор на " Лудогорец ". 

 

" Левски "

Само 7 часа след раздялата с Върба и Георги Тодоров напусна  " Левски ". При него обаче казусът е различен. Той самичък подаде оставка, а загубата с 1:2 от " Черно море " бе единствено мотив. Работата бе ясна. На няколко пъти след несполучливи резултати Тодоров намекна, че към този момент не устоя. А след 4:1 над " Партизан " (Червен бряг) за купата даде обещание, че ще се разприказва след мача с " Черно море ".

Всъщност, за получилата се обстановка виновност има притежателят Наско Сираков. При промяната на Петър Хубчев Тодоров пристигна в познатата роля, която е приел, и с която се оправя добре - да е пожарен вид. Само че, явно за икономисване на пари, клубът се отхвърли от всички обсъждани разновидности и бе решено Тодоров да остане за  непрекъснато.

Но в клуба се върнаха много някогашни негови футболисти, множеството играли в чужбина, натрупали някакво самочувствие. И бяха неизбежни търканията с треньора, прочут като работещия с юноши и.д. Тодоров на няколко пъти даде да се разбере, че се е съгласил да остане, с цел да оказва помощ, а не да обира негативи. И в един миг, очевидно с изчерпано самообладание, стартира да сочи грешките на играчите, подложи на тежки рецензии обособени футболисти (Паулиньо, освободеният към този момент Атанас Кабов...). А това в България значи единствено едно - конфигуриране на съблекалнята против теб и... обувките сочат към вратата.

Сега в " Левски " се върнаха към изходно състояние, т.е. един от летните разновидности - Славиша Стоянович. Той или някой различен - резултатът от неверното решение през лятото е три пропилени месеца, похабени нерви на феновете и 19 изгубени точки (от 5 загуби и 2 равенства), които можеха да бъдат и по-малко.

 

" ЦСКА-София "

Гриша Ганчев придвижи прочувствените си управнически способи от Ловеч на ст. " Българска войска ": една-две неверни стъпки на тима и хоп - уволнен треньор. Без значение какво е постигнал досега. Поредният потърпевш от прищевките му е Стамен Белчев, за чието връщане на " Армията " бе огромно натискане. Човекът дори напусна комфортния треньорски пост в " Арда ".

Това лято Белчев реализира в действителност доста - четири следващи победи в Лига Европа и постигане до мечтаните групи. Там към този момент имаше среща с действителността, за която той бе квалифициран, само че не и шефовете му - тимът още не е фактор в евротурнирите.

Хасковлията обаче го отнесе поради... Не тъкмо за равенството с " Арда ", а хроничното разпределяне на играчите му след мощни мачове в Европа. На което надали и някой различен може да окаже въздействие.

А може би и друго е раздразнило шефското его - че за първи път този сезон " ЦСКА 1948 " е пред " ЦСКА-София " в класирането... Нищо... да влезе идващият треньор. Току виж оживял до края на сезона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР