Трите партии, които водят коалиционни преговори в Германия - социалдемократите,

...
Трите партии, които водят коалиционни преговори в Германия - социалдемократите,
Коментари Харесай

Преговарящите за коалиция в Германия, се надяват до декември да съставят правителство

Трите партии, които водят съдружни договаряния в Германия - социалдемократите, Зелените и свободните демократи, - споделиха, че са си сложили за цел до декември да сформират ново държавно управление, съобщи ДПА.

Социалдемократът Олаф Шолц може да бъде определен за канцлер през втората седмица на декември, обявиха през днешния ден генералният секретар на свободните демократи Фолкер Висинг и сътрудника му от социалдемократите Ларс Клингбайл.

Предлаганият график беше разгласен в първия ден от цялостните съдружни договаряния в Берлин.

Клингбайл сподели, че обособени работни групи ще стартират договаряния идната сряда и ще приготвят общи позиции до 10 ноември. Тези позиции след това би трябвало да бъдат включени в главните съдружни договаряния.

Според Висинг съдружното съглашение би трябвало да е готово до края на ноември, а през втората седмица на декември да бъде определен новият канцлер и да бъде формирано новото държавно управление.

Това би означавало, че Шолц, който в този момент е финансов министър, може да стане първият канцлер на Германия след Ангела Меркел, която заема поста от 2005 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР