Трите най-големи дистрибутора на фармацевтични продукти заедно с производителя на

...
Трите най-големи дистрибутора на фармацевтични продукти заедно с производителя на
Коментари Харесай

Johnson & Johnson и три дистрибутора плащат 26 млрд. долара заради опиоидната епидемия

Трите най-големи дистрибутора на фармацевтични артикули дружно с производителя на медикаменти Johnson & Johnson (J&J) се съгласиха да платят 26 милиарда $, с цел да удовлетворят искове на разнообразни градове и щати. Градските и щатските управи заведоха иск против четирите компании, като повода е тяхното въздействие в разрастването на опиоидната зараза на територията на Съединени американски щати. През предходната седмица изтече крайният период, до който McKesson, AmerisourceBergen и Cardinal Health дружно с J&J трябваше да преценяват дали задоволително огромен % от градовете и щатите, които са завели искове, са склонни да вземат участие в съглашението.

Питър Муги, юрист на ищците, които са избрали да работят с адвокатската адвокатска фирма Levin Papantonio, взела участие в договарянията, сподели, че в последна сметка над 7000 локални управляващи са се присъединили в съглашението. " Почти 40 щата са на 99% или повече ", сподели той за присъединяване. И четирите компании не престават да бъдат изправени пред искове в Алабама, Оклахома, Вашингтон и Западна Вирджиния. Ню Хемпшир пък отхвърли да се контракти с J&J.

Съдебните каузи упрекват дистрибуторите в слаб надзор, който е разрешил на големи количества болкоуспокояващи, предизвикващи пристрастяване, да бъдат пренасочени за продажба. Ищците също по този начин настояват, че производителите на медикаменти, в това число J&J, омаловажават риска от пристрастяване при рекламните си акции, когато пускат на пазара медикаментите за облекчение на болката.

Когато исковете бяха импортирани през юли, проектът беше трите дистрибуторски компании да платят 21 милиарда $ в идващите 18 години, а J&J - 5 милиарда $ за интервал от 5 години.
Реклама
Взети дружно, исковете са най-големите до момента измежду многото случаи, свързани с опиоиди, които се разиграват в цялата страна. Очаква се те да обезпечат забележителен подтик на напъните, ориентирани към превръщане на рецесията тук-там, които са били опустошени от нея, в това число доста елементи от селските региони на Америка.

Обявяването за реализиране на единодушие отваря пътя на фирмите да стартират да правят заплащания към управляващите през април. Според публични лица парите са предопределени за финансиране на здравни и други стратегии, ориентирани към справяне с рецесията.

" Заради парите идната година ще има живи хора, които другояче щяха да умрат ", сподели в изявление основният прокурор на Северна Каролина Джош Стайн, водещ договарящ за съглашението. " Никога няма да имаме задоволително пари, с цел да разгадаем неотложно този проблем ", съобщи пред американската телевизия ABC Джо Райс, един от водещите юристи, които съставлява локалните управляващи в правосъдния спор, довел до съглашението. " Това, което се опитваме да създадем, е да дадем късмет на доста дребни общности да се опитат да трансформират някои от проблемите си ", добави той.

Изпълнителният шеф на Коалицията на снабдители на здравни услуги Camden Катлийн Нуунан изрази мнение, че съгласно нея забележителна част от средствата би трябвало да бъдат заделени за други цели. Главната е създаване на домове за подвластни от опиоидите. Тя счита, че огромна част от тях не могат да останат чисти задоволително дълго време, с цел да получат право на престояване във краткотраен подслон. Намирането тук-там за живеене за тях " би ги нормализирало, а това би ни помогнало в желанието ни да помогнем на тях ", добави Нуунан.
Реклама
Поради съдбовните свръхдози, които не престават да са постоянно срещани в Съединени американски щати, значително заради разпространяването на фентанил и други нелегално създадени синтетични опиоиди, специалистите по публично опазване на здравето приканват държавните управления да употребяват парите, с цел да обезпечат достъп до лекуване на опиати за хора със зависимости. Те също по този начин акцентират нуждата от финансиране на стратегии, за които е потвърдено, че работят, и полагане на превантивни ограничения, ориентирани към младежите.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР