Тристаен апартамент в скъпите квартали на София струва колкото жилище

...
Тристаен апартамент в скъпите квартали на София струва колкото жилище
Коментари Харесай

Пълно безумие! Дом на Карибите струва колкото 3-стаен в София, вижте цените в останалите топ курорти

Тристаен апартамент в скъпите квартали на София коства колкото жилище на остров Роатан в Карибско море. Организацията International Living дефинира петте най-хубави карибски острова за живот през 2018 година въз основа на критерии като цени, досегаемост, сигурност и метод на живот. Онлайн изданието World Property Journal показва кои са те:

Лас Теренас, Доминиканска република



Апартамент с една спалня и една баня в Лас Теренас може да се откри на цена от 99500 $. Бюджет сред 2700 и 2900 $ на месец, включващ разноските за наем на къща, е задоволителен с цел да живеете в Амбъргрис Кий, Белиз. Малкият плажен град Лас Теренас, на полуостров Самана в североизточната част на Доминиканската република, предлага налични парцели спрямо други карибски острови.

Лас Теренас има всичко, което може да се чака от отмора на карибски остров.

Той не е свръхзастроен, тъй че няма мегакурорти, а единствено буткови хотели. Апартамент с една спалня и една баня може да се откри на цена от 99 500 $. Двойка може да живее в тропическия парадайс за към 2 хиляди $ на месец.

Амбъргрис Кий, Белиз



В последните няколко десетилетия се следи напор на чужденци към Амбъргрис Кий, където британският е формален език, и има основателни аргументи за известността му. През 2013 и 2014 година читателите на TripAdvisor дефинираха Амбъргрис за най- положителния остров в света. Амбъргрис и околните дребни острови не са прекомерно развити, тъй че са запазили безгрижната си атмосфера. Амбъргрис е центърът за океански спортове на Белиз денем и за празненства вечерта. Всичко това изяснява за какво цените на парцелите порастват, изключително на крайбрежието. Сан Педро е основният град на Амбъргрис с население от към 18 хиляди души, които живеят там в част или през цялата година. Някога пясъчните основни улици в този момент са павирани. Но голф количките към момента са обичаното транспортно средство на чужденците от вкъщи до плажа или до десетките заведения за хранене, нощни заведения и магазини. Бюджет сред 2700 и 2900 $ на месец, включващразходите за наем на къща или апартамент, е задоволителен за двойка да живее нехайно на острова. Ако пък фамилията има дом на острова, може да живее сносно за по-малко от 2 хиляди $ на месец, пресмята International Living.

Корн Айлендс, Никарагуа



Това са два острова, които се намират на към 80 км. от карибското крайбрежие на Никарагуа. Биг Корн, който е с население от към 6 хиляди души, се намира на 16 км. от Литъл Корн. На дребния остров няма пътища, а единствено пясъчни Мебелирана къща с панорама към океана в Корн Айлендс може да се купи за 150 хиляди $. Двустайно карибско жилище тъкмо до водата се продава за по-малко от 175 хиляди $. алеи, тъй че транспортните средства не са позволени. Мебелирана къща с панорама към океана, на 15 минути пешком до непосредствен град и плажове, може да се откри за 150 хиляди $.

Един от минусите на Корн Айлендс е, че храните, които не се създават на място и не се вадят от океана, би трябвало да бъдат внасяни. С дребни изключения заведенията за хранене сервират вариации на едни и същи ястия. “Разходите за храна на острова са малко по-високи, в сравнение с в Никарагуа”, споделя Майк Хопкинс, който живял на остров Биг Корн. “Храната ми струваше приблизително към 30 $ на седмица. Хранех се и в някои локални заведения за хранене, където ястията и напитките се оферират на цени сред 15 и 20 $. Общите ми разноски за храна и питиета за тримесечния ми престой бяха към 610 долара”, споделя Хопкинс. С отзивчивите локални хора и дребното туристи достоверните островни прекарвания са обезпечени.

Роатан, Хондурас



На остров Роатан, който се намира в Карибско море, на 48 км. от крайбрежието на Хондурас, се намират островните парцели на най- добра цена в района. Двустайно карибско жилище тъкмо до водата, в спокоен квартал без туристи се продава за по-малко от 175 хиляди $. Инфраструктурата е добра и се развива непрекъснато. Има проекти за създаване на нова електроцентрала, а наскоро беше открита болница с 24-часово незабавно поделение. Роатан към момента не е толкоз известен измежду туристите спрямо други карибски острови и това поддържа достъпността на цените на парцелите и на ежедневните разноски. Двойка може да живее добре с 2000-2500 $ на месец, включващи всички разноски, написа International Living.

Исла де Мухерес, Мексико



Според легендите, антична богиня на маите определила Исла де Мухерес (Островът на дамите в превод от испански – бел. ред.) като свещено място. През XVI век испанците решили, че Островът на дамите е уместно име за този 5.06.2018 година Дом на Карибите коства колкото 3-стаен в София тропически парадайс. Днес островът, който се намира на 12 км. от крайбрежията на Канкун, Мексико, е желан от туристи и пенсионери и предлага слънце през цялата година. Цената на къщите с една спалня, две бани и аспект към морето стартира от 230 хиляди $, а едностайно жилище може да бъде наето на цена сред 700 и 1000 $ на месец, оповестяват локални специалисти. Островът предлага парещ тропически климат и безгрижна атмосфера, а количките за голф са желани пред колите като главно транспортно средство. Всяка зима към непрекъснатото население от към 13 хиляди души се причисляват хиляди птици, които бягат от по-студеното време на север. Карибският остров е обвързван с континенталната част посредством високоскоростни фериботи, които отплават на всеки 30 минути денем.

Източник: Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР